Anasayfa Haber Huawei Akıllı Telefon Satışları İle Samsung’u Geride Bıraktı

Huawei Akıllı Telefon Satışları İle Samsung’u Geride Bıraktı

Huawei akıllı telefon satışları

Counterpoint Research tarafından paylaşılan rapora göre Huawei, akıllı telefon satışları ile Samsung’u geride bırakarak akıllı telefon pazarının lideri oldu.

Geçtiğimiz yıldan beri Amerika’nın yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Huawei, akıllı telefon satışları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Counterpoint Research tarafından yayınlanan son raporlara göre Huawei’nin ABD’nin ambargosuna rağmen Nisan ayında Samsung’u geride bırakarak dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konuma yükseldiğini görmekteyiz.

Araştırma şirketi tarafından yapılan açıklamada ise Huawei’nin Nisan ayında yüzde 19‘luk bir pazar payına ulaştığı belirtiliyor. Bununla beraber yine aynı raporda Samsung’un yüzde 17‘lik pazar payı ile Huawei’nin hemen arkasında yer aldığı da ifade ediliyor.

Huawei akıllı telefon satışları

Yayınlanan raporlarda aynı zamanda Huawei’nin bu başarısındaki en büyük neden olarak da Çin’in diğer ülkelere kıyasla koronavirüs salgınını daha erken atlatması olarak gösteriliyor.

Samsung cephesine geldiğimizdeyse, global pazarda yaşanan karantina sürecinin Güney Koreli şirketi zora soktuğunu ve bu yüzden akıllı telefon satışlarında ciddi bir düşüş yaşadığını gözlemlemekteyiz. Tabi, global pazarın yeniden hareketlenmesinin ardından Samsung’un da akıllı telefon satışlarında artışa geçeceği tahmin ediliyor. Bu da Samsung’un yeniden sektörün lideri olabileceği anlamına geliyor.

İlginizi çekebilir: Akıllı Telefon Satışları COVID-19 Nedeniyle Yüzde 20 Düştü