Anasayfa Haber Star Citizen Fonlaması 300 Milyon Doları Aştı

Star Citizen Fonlaması 300 Milyon Doları Aştı

Star Citizen

Kitlesel fonlama destekli Star Citizen, topladığı desteğe bakılırsa ilgi görmeye devam ediyor. Bunun yanında projeye yapılan eleştiriler de her geçen gün artıyor.

Star Citizen’in 2013’teki 2 milyon dolarlık Kickstarter kampanyasından bu yana uzun yıllar geçti. Ancak aradan geçen süre, oyun için fon sağlanmasını engellemedi ve 300 milyon dolar bariyerini dahi aştı. Sadece altı ay önce kitle fonlama çabalarının 250 milyon dolara ulaştığını görmüştük. Bir yıl önce ise bu değer 200 milyon dolardı.

Star Citizen, Aralık ayından Nisan ayına kadar ayda yaklaşık 4 milyon ila 5 milyon dolar kazanıyordu ki Mayıs ayında 11 milyon dolarlık büyük bir bağış yaşandı. Oyunun resmi web sitesine göre şu anda 2.7 milyondan fazla üye var. Ancak bunların kaçının aktif oyuncu olduğunu ve ücretsiz etkinliklere katıldığını bilmiyoruz.

Yaşanan gecikmelere, değişikliklere ve resmi çıkış tarihine rağmen, Star Citizen sanal uzay gemilerinin satışı yoluyla büyük paralar kazanmaya devam ediyorlar. Öte yandan herkes bu durumdan memnun değil. Bazı destekçiler bağışlarını geri isterken bazıları ise bağışların iadesi için dava açıyor. Geçtiğimiz yıl bu projenin sorunlu gelişimini inceleyen bir rapor da yayınlanmıştı.

Sonuç olarak, görünüşe bakılırsa oyunun sunduğu şeylerden memnun olan birçok ‘Star Citizen’ var. Birçok oyuncu ise Squadron 42‘yi hevesle bekliyor. Kitlesel fonlama destekli bu oyunun hangi meblağlara ulaşabileceğini ise zaman gösterecek.

İlginizi çekebilir: Minecraft Nether Güncellemesinin Çıkış Tarihi Belli Oldu