Anasayfa Haber FIFA 21 Duyuruldu! İşte Çıkış Tarihi ve Fiyatı

FIFA 21 Duyuruldu! İşte Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Oyuncular tarafından merakla beklenen FIFA 21, EA Play 2020 etkinliğinde resmi olarak duyuruldu.

Uzunca bir süredir sessizliğini koruyan EA Games bugün düzenlemiş olduğu EA Play 2020 etkinliğiyle beraber yeni nesil oyunlarını duyurdu. Bu doğrultuda birçok oyunu resmi olarak duyuran yapımcı firma, aynı zamanda futbolseverler tarafından merak edilen FIFA 21 oyununu da duyurdu. Peki, Steam’e de geleceği açıklanan yeni FIFA oyunu ne gibi yenilikleri beraberinde getiriyor? Gelin, yeni FIFA oyununun açıklanan resmi detaylarına yakından göz atalım.

FIFA 21 Resmi Olarak Duyuruldu! Steam’e Geliyor

Hatırlarsanız, EA Games kısa bir süre önce Steam ile büyük bir anlaşma yaptığı duyurmuştu. Bu doğrultuda Crysis 3, Dragon Age 2, NFS gibi birçok oyun Steam üzerinden satışa sunulmuştu. Bugün düzenlenen EA Play etkinliğinde ise Steam ile yapmış olduğu anlaşmayı detaylandıran yapımcı firma, şimdi de duyurmuş olduğu FIFA 21’in Steam’de satışa sunulacağını açıkladı.

FIFA 21 fiyatı ve çıkış tarihi
FIFA 21 fiyatı ve çıkış tarihi

FIFA 21 Fiyatı

Halihazırda Steam üzerinden ön siparişe sunulan ve 9 Ekim tarihine piyasaya sunulacağı açıklanan oyunun Standart Edition paketinin 419 TL’den satışa sunulduğunu görmekteyiz. Resmi olarak duyurulan oyunun paketlerine göre fiyatlandırılması ise şöyle:

FIFA 21 Steam Fiyatı:

  • FIFA 2021 Standart Edition – 419 TL
  • FIFA 2021 Champions Edition – 559.99 TL
  • FIFA 2021 Ultimate Edition + Limited Time Bonus – 599.99 TL

Bununla beraber EA Sport’un resmi internet sitesi üzerinden PlayStation 4 ve Xbox One kullanıcılarını sevindirecek bir açıklamada yapıldı. Bu doğrultuda FIFA 22 ve NFL 22 oyunlarının piyasaya sürülmeden önce PS4 ve Xbox One‘da FIFA 21 veya Madden NFL 21‘i satın alan oyuncuların, aynı zamanda oyunun PS5 ve Xbox Series X versiyonları için herhangi bir ek ücret ödemeyecekleri de belirtildi.

FIFA 21 Nasıl Olacak?

Tüm bunların haricinde yeni FIFA oyunun ilk fragmanı da düzenlenen canlı yayın sırasında yayınlandı. Yayınlanan fragmanda ise NFL 21 ve FIFA 21’in yeni jenerasyonda nasıl görüneceğini ile ilgili ipuçları da veren EA Games, aynı zamanda yeni nesil oyun motorunu da ilk kez gösterdi.

Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz fragmanda da görebileceğiniz gibi bizleri oldukça gerçekçi bir atmosfer karşılıyor. Serinin yeni oyunuyla beraber aynı zamanda oyunun atmosferinde de ciddi değişikliklere gideceğinin sinyallerini veren EA Sports, özellikle yeni jenerasyonla beraber oyunculara bambaşka bir deneyim de sunmayı hedefliyor.

FIFA 21 taraftar
FIFA 2021 Fragmanı

 

Bununla beraber yayınlanan fragmanda ayrıca EA Sports’un taraftarlar üzerinde de önemli değişikliklere gideceğine şahit olmaktayız. Bu kısımdaysa takımlarını stad önünde coşkuyla karşılayan taraftarlardan tutun, meşale yakıp takımlarına destek veren taraftarlara kadar birçok ince ayrıntı bizleri karşılıyor. Bu da yeni jenerasyon EA Sports oyunlarının gerçekçi atmosferlere ev sahipliği yapacağı anlamına geliyor.

Aynı zamanda EA Sports’un resmi sitesinde yer alan bilgilerde yeni nesil oyunun ön plana çıkan bazı detayları da oyuncularla paylaşıldı. Söz konusu bu başlıkların hemen altında ise şu açıklamalara yer veriliyor:

FIFA 21 Detayları

Kontrol Cihazı Dokunsal Bildirimleri: Sürükleyici kontrol cihazı dokunsal bildirimleriyle şut, pas, yakalama, vuruş, müdahale ve darbelerin etkisini hissedin. Zengin ve hassas dokunsal geri bildirimli yeni PlayStation 5 DualSense kontrol cihazı, oynanış deneyiminizi derinleştirerek maçın ritmini elinizde hissetmenizi sağlıyor.

Gecikmeli Aydınlatma ve Görselleştirme: Yeni gecikmeli aydınlatma sistemiyle birlikte gelen özgün ve yeni ortamlar, ultra gerçekçi futbol deneyimleri ve gerçeğe uygun oyuncular oluşturarak oyunu stadyumun her yerinde geliştiriyor.

Yeniden Tasarlanan Oyuncu Vücutları: Yeni nesil teknoloji ile oyuncu fizikleri daha çok derinlik kazanırken, dinamik ışıklandırma vurguları, surat, saç, malzeme ve forma gibi oyuncu detaylarını yepyeni bir gerçekçilik seviyesine taşıyor.

Topsuz Oyuncu İnsanlaştırma: Oyuncu insanlaştırma, 89. dakikada tekmelikleri düzeltmekten sayı çizgisinde bağırarak pas istemeye kadar birçok ayrıntı sayesinde spor oyunlarında görülmüş en özgün karakter hareketleriyle her detayı görmenizi ve futbolun en üst düzeyindeki tüm duyguları hissetmenizi sağlıyor.

FIFA 21 fiyatı ve çıkış tarihi

Tüm bunların haricinde paylaşılan bilgilerde yeni FIFA oyunuyla beraber gelecek olan geliştirilmiş animasyon teknolojisi sayesinde, oyuncuların ultra hassas ve gerçekçi oyuncu hareketlerini tecrübe edeceklerine de özellikle dikkat çekiliyor.

Şimdilik, EA cephesinden FIFA 2021 ile ilgili herhangi bir ayrıntılı açıklama yapılmadı. Ancak, bugün düzenlenen etkinlikle beraber PS5 ve Xbox Series X için duyurulan oyunun aynı zamanda PS4, Xbox One ve PC platformlarına çıkacağı da belirtiliyor. Fakat, yeni nesil deneyimin sadece PS5 ve Xbox Series X oyuncularına özel olacağını da belirtmekte yarar var. Dilerseniz, lafı daha fazla uzatmadan sizleri EA Play 2020 etkinliğinde gösterilen FIFA 21 fragmanı ile baş başa bırakalım.

FIFA 21 Fragmanı:

 

İlginizi Çekebilir: Dirt 5 Çıkış Tarihi Duyuruldu