Anasayfa Haber Google, Chrome Web Mağazası’ndan 70 Zararlı Uzantı Kaldırdı

Google, Chrome Web Mağazası’ndan 70 Zararlı Uzantı Kaldırdı

Chrome Web Mağazası Zararlı Uzantı

Chrome Web Mağazası kütüphanesindeki tehlike yaratan zararlı uzantılar silindi.

Google, tehlikeli aktiviteleri fark edilen 70’ten fazla uzantıyı Chrome Web Mağazası’ndan kaldırdı. Bunların şimdiye kadar en az 32 milyon kez indirildiği ifade ediliyor. Eklentilerin zararlı olduğunu ise Awake Security adlı bir güvenlik şirketi tespit etmiş durumda.

Bu gelişmenin teknoloji endüstrisinin, e-posta, bordro ve diğer işlevleri içeren hassas görevler için giderek artan şekilde kullanılan tarayıcıları korumadaki başarısızlığını da bir kez daha göstermiş olduğu paylaşılıyor. Google sözcüsü Scott Westover ise Web Mağazası’nda politikalarını ihlal eden uzantılar konusunda uyarıldıklarında harekete geçtiklerini ve bu olayları otomatik veya manuel analizlerini geliştirmek için eğitim materyali olarak kullandıklarını söylüyor.

Uzantıların büyük kısmı, kullanıcıları web sitelerindeki kötü amaçlı etkinliklere karşı uyarmak veya dosyaları bir biçimden diğerine dönüştürmek için kullanılan türden. Öte yandan bunların dahili iş araçları için tarayıcı geçmişine ve kimlik bilgilerine yasa dışı bir şekilde erişmek için kullanıldığı görülüyor. Güvenlik şirketi, bunun bugüne kadarki en büyük kötü amaçlı Chrome mağaza kampanyası olduğuna inanıyor.

Bu kötü amaçlı yazılım dağıtımının arkasında kim veya kimlerin olduğu maalesef bilinmiyor. Awake Security, geliştiricilerin uzantıları gönderdiklerinde sahte iletişim bilgileri sağladığını belirtiyor. Alphabet’e bu uzantılar hakkında geçen ay bilgi verildiği ve o zamandan beri hepsinin mağazadan kaldırıldığı da bilgiler arasında.

İlginizi çekebilir: Chrome’da Üçüncü Taraf Çerezler Nasıl Engellenir?