Anasayfa Haber Huawei, Ryzen 3000 İşlemcili MateBook 13 AMD Edition’ı Duyurdu

Huawei, Ryzen 3000 İşlemcili MateBook 13 AMD Edition’ı Duyurdu

MateBook 13 AMD Edition

Daha önce Intel işlemcilerle görmeye alıştığımız MateBook serisinin yeni üyesi, Ryzen 3000 işlemci ile geliyor.

Huawei, Apple‘ın MacBook Air ile rekabet eden dizüstü serisi olan MateBook ailesine yeni bir üye ekledi. Geçtiğimiz gün tanılan dizüstü bilgisayar, MateBook 13 AMD Edition olarak anılıyor. Daha önce tanıtılan MateBook serileri, Huawei’nin bir geleneği olarak Intel işlemcilerden gücünü alıyordu. Ancak şirket bu kez yön değiştirerek Intel’in ezeli rakibi AMD tarafından bir işlemci tercih etmiş.

Cihazda beklenenin aksine 7nm üretim teknolojisine sahip Ryzen 4000 serisi bir işlemci değil, bir alt nesil olan 12nm üretim teknolojili Ryzen 3000 serisi tercih edilmiş. AMD’nin bu serisinden ise Ryzen 5 3500U modelinin cihaza güç verdiğini belirtelim.

Ryzen 5 3500U mobil işlemcinin detaylarına indiğimizde, 4 çekirdek ve 8 izlekli bir yapı bizleri karşılıyor. 2.1 GHz temel frekans değerine sahip olan işlemci, turbo modda ise 3.7 GHz boost frekansına çıkabiliyor. CPU çekirdeklerinin haricinde 8 çekirdekli Vega 8 GPU’ya da ev sahipliği yapan Ryzen 5 3500U, standart olarak 15W TDP değeri ile geliyor. Bu TDP değeri istendiği durumda üretici şirketlerce 12-35W aralığında yapılandırılabiliyor. İşlemcinin detaylarına baktığımızda şirketin bu tercihinin, ince bir cihazda düşük TDP değerleri ile performans ve ısıl başarım yakalamak olduğu anlaşılıyor.

MateBook 13 AMD Edition’a güç veren Ryzen 5 3500U’ya ise 8 GB DDR4 RAM ve 256-512 GB NVMe SSD depolama seçenekleri eşlik ediyor. Bunların haricinde ise 300 nit parlaklığa erişebilen 13 inç boyutlarında ve 2160×1440 çözünürlüğünde ekran bulunan cihazda arka aydınlatmalı klavye, 1MP çözünürlüklü web kamera, Microsoft Precision trackpad ve parmak izi destekli güç butonu da yer alıyor.

Önceki nesillerde olmayan bir diğer özellik de Huawei Share özelliği. Bu özellik fotoğraflarınızı, videolarınızı ve belgelerinizi Huawei akıllı telefonlar ile karşılıklı paylaşmaya yarıyor. Ayrıca EMUI 10.1 ve üstü bir sürüm kullanan Huawei akıllı telefonların ekranlarını MateBook’a yansıtmaya yarayan Multi-screen Collaboration özelliğine de yer verildiğini belirtelim.

Donanımsal ve yazılımsal özelliklerin haricinde, 2 adet USB 3.1 standardında Type-C girişi, 1 adet 3.5mm multi (mikrofon ve kulaklık aynı anda) ses giriş/çıkışı bulunan cihazda Dolby Atmos destekli 2 adet hoparlör ve 2 adet mikrofon da bulunuyor.

Etkinlikte son olarak fiyatı da belli olan cihazın 256 GB depolama birimine sahip modeli 699 £, 512 GB depolama birimine sahip modeli ise 749 £‘dan başlayan fiyatlarla Huawei Store‘da çıkmış durumda. Ürünün Türkiye fiyatı ise henüz belli değil.

İlginizi çekebilir: Huawei Yaz Servis Sezonu Kampanyası