Anasayfa Video ASUS ROG Zephyrus Duo 15 Kutu Açılışı Ve İlk Bakış

ASUS ROG Zephyrus Duo 15 Kutu Açılışı Ve İlk Bakış

Asus, ROG Zephyrus Duo 15 GX550L ile modern bir dizüstü bilgisayarda kullanılabilecek tüm teknolojileri sergiliyor.

Asus’un üst kalite oyuncu donanımlarını piyasaya sürdüğü alt markası olan ROG, şimdi de Zephyrus Duo 15 dizüstü bilgisayarını ürün gamına katıyor. Duo 15’in ilk bakışta öne çıkan en büyük özelliği ikinci bir ekranla donatılmış olması, ancak Asus için bu bir ilk sayılmaz. Daha önce de çift ekranlı bir dizüstü çıkarmışlardı. Hatta biz de ASUS ZenBook Pro Duo modelini gayet keyif alarak incelemiştik.

Ancak Asus bu yeni modelde ikinci ekranı daha da geliştirmiş ve hatta cihazın kapağı kaldırılınca kullanıcıya doğru açıyla kalkmasını sağlayan bir de mekanizma yerleştirmiş. Öncekilerden daha büyük ve kaliteli olan bu ekran, ana ekranın biz uzantısı gibi çalışıyor ve kullanıcının çalışma alanını ciddi ölçüde genişletiyor.

Öte yandan Zephyrus Duo 15 modelinin tek iddiası çift ekranlı olması değil. Intel Core i9-10980HK işlemciyle donatılan cihaz, bu işlemcinin soğutulması için yeni teknoloji sıvı metal macundan faydalanıyor. Ekran kartı ise Nvidia’nın en yeni modeli olan RTX 2080 Super modelinin dizüstüler için geliştirilen Max-Q versiyonu olarak seçilmiş.

Yüksek RGB renk doğruluğuna sahip olan ProArt ana ekran 4K çözünürlüğe ve G-Sync desteğine sahip. Wi-Fi 6 kablosuz ağ desteğine sahip olan dizüstü, gerektiğinde Type-C bağlantısı üzerinden de şarj edilebiliyor. Bunlara daha pek çok diğer teknolojiyi ve sıra dışı bir kasa tasarımını da eklediğinizde, Asus’un bu model ile resmen gövde gösterisi yaptığı hissine kapılmamak mümkün değil.

Bu videomuzda ROG Zephyrus Duo 15 modelini kutusundan çıkarmak ve genel özelliklerine hızlıca bakmakla yetindik. Ancak ileride bu cihazın çok detaylı bir incelemesini ve performans testlerini de yayınlamayı planlıyoruz. O yüzden bizi izlemeye devam edin!