Anasayfa Haber Huawei, Ryzen APU’lu Masaüstü PC Hazırlığında

Huawei, Ryzen APU’lu Masaüstü PC Hazırlığında

huawei

İlk Huawei masaüstü PC’ler, AMD’nin yeni Ryzen 4000G Pro APU’ları ile güç bulabilir.

Çin menşeili Huawei, karşısına çıkan tüm sorunlara rağmen yoluna devam ediyor. Şirketin ismini artık her alanda görmeye başladık. Geçtiğimiz günlerde ise MacBook Air’e rakip bir seri olan MateBook 13’ün Ryzen 3000 işlemcili bilgisayarı tanıtılmıştı. Çinli teknoloji devi, en son bilgiler doğruysa x86 masaüstü bilgisayar pazarına da kanca atacak gibi duruyor.

Yeni bir 3DMark girdisi, AMD’nin yaklaşmakta olan 7nm Ryzen 4000 serisi (Renoir) masaüstü APU’larından birisiyle çalışan yeni bir Huawei PC’yi ortaya çıkardı. PC’nin 65W TDP’li Ryzen 5 Pro 4400G kullanması dışında çok fazla bilgi edinebilmiş değiliz. Zen 2 mimarili APU, 6 çekirdek ve 12 iş parçacığına sahipken 3.7 GHz taban ve 4.3 GHz saat hızlarıyla gelecek. Grafik tarafında ise 4400G Pro’nun 1900 MHz’de çalışan 7 Vega grafik birimi ile çalıştığı bildirildi.

Ryzen APU

Harici bir ekran kartının olmaması, Huawei markalı cihazın küçük form faktör bir bilgisayar olabileceğine işaret. İşlemcinin Pro model olarak tercih edilmesi ise PC’nin ticari müşterilere hitap edebileceğini gösteriyor. Ancak teknoloji devi, ilerleyen günlerde son tüketiciye ulaşmak için ürün portföyünü genişletebilir.

Huawei, PC arenasında pek bilinmese de yeni üyelerden biri değil. Şirket zaten sunucular için ARM tabanlı çipler ve masaüstü PC anakartları üretiyor. Bununla birlikte Nisan tarihli bir raporda, Huawei’nin sunucu ekran kartı pazarına gireceğinden bahsediliyordu. Nihayetinde ise x86 masaüstü PC pazarında görmemiz yüksek ihtimal.

İlginizi çekebilir: Ampul Titreşimleri ile Uzaktan Dinleme Tekniği Keşfedildi