Anasayfa Haber macOS Big Sur Tanıtıldı! İşte macOS Big Sur Özellikleri

macOS Big Sur Tanıtıldı! İşte macOS Big Sur Özellikleri

macOS Big Sur Özellikleri

macOS Big Sur güncellemesi yenilenen kullanıcı arayüzü, Safari geliştirmeleri ve Kontrol Merkezi ile geliyor.

iMac, MacBook ve Mac Pro modelleri için macOS 11.0 Big Sur güncellemesi duyuruldu. Apple tarafından WWDC 2020 etkinliğinde tanıtılan Mac işletim sistemi kullanıcı arayüzü yenilemesi ile iOS stiline çok daha yaklaşmış durumda.

macOS Big Sur Özellikleri Neler?

macOS Big Sur ile birçok tuş artık kromlaşmış durumda ve fare ile üstlerine gelindiğinde vurgulanıyorlar. Yarı saydam arayüz öne çıkarken Dock üzerindeki uygulama ikonları artık iOS’takilere benziyor.

macOS Big Sur

Big Sur ile Kontrol Merkezi de ilk kez parlaklık ve diğer açma-kapama tuşları ile masaüstüne geliyor. Bildirim Merkezi de gruplama ve zengin arayüz stilleri ile iOS sürümüne ayak uydurmuş durumda. Ayrıca, iOS 14 Araç Takımları sistemi macOS için de sunuluyor.

Mac için Mesajlar uygulaması da yenilenerek satır için fotoğraf seçici ve Memoji özelliklerine kavuşuyor. Apple Harita da Mac Catalyst sayesinde modernleştirilmiş ve iOS ile aynı kod tabanına geçiş yapmış durumda. Mac Catalyst yerel ekran ölçekleme ve güncellenmiş kontrol ile yeni özellikler kazanıyor. Bu da uygulamaların platforma daha iyi uyum sağlaması anlamına geliyor.

macOS Big Sur

Safari internet tarayıcısı da Big Sur ile birçok güncelleme alıyor. Bunlar arasında iCloud Anahtar Zinciri işlevi, güncellenmiş uygulama uzantıları ve gelişmiş gizlilik seçenekleri yer alıyor. Başlangıç Sayfası için arka plan seçimi, bütünleşik çeviri ve yeni sekme yönetimi de yenilikler arasında.

macOS Big Sur Çıkış Tarihi

macOS Big Sur her zaman olduğu gibi ücretsiz bir güncelleme olarak Sonbahar içerisinde kullanıcılar ile buluşacak.

İlginizi çekebilir: iOS 14 Duyuruldu! İşte iOS 14 Özellikleri