Anasayfa Video Alienware AW988 Kablosuz 7.1 Kulaklık İncelemesi

Alienware AW988 Kablosuz 7.1 Kulaklık İncelemesi

Dell’in Oyuncu markası Alienware sadece dizüstü bilgisayarlar değil, klavye, fare ve kulaklık gibi çevre bileşenleri de üretiyor. Bu videomuzda Alienware AW988 kablosuz 7.1 kulaklığı inceliyoruz.

Alienware AW988 kulaklık 2.4 Ghz kablosuz haberleşmeyi kullanıyor. Küçük boyutlu diyebileceğimiz bir USB alıcıya sahip. Bu alıcı 12 metre mesafeden kulaklıkla haberleşebiliyor. 2+1 bir evde oturuyorum ve bu kulaklığı çıkarmadan bilgisayar masamdan kalkıp mutfakta bir bardak kahve koyup gelebiliyorum ve sinyalde bir kopma yaşamıyorum. Bu anlamda kablosuz performansından oldukça memnun kaldım diyebilirim.

Dell bu modelde 40 mm çapında sürücüleri kullanmayı tercih etmiş. AW988, midlerin ve bir miktar da basların ön planda olduğu bir ses karakteristiğine sahip. Bir çello performansı dinlemek sizi gülümsetebiliyor örneğin.

Tasarım Özellikleri

Alienware AW988 sıra dışı bir kulaklık tasarımına sahip, kulak kabı tasarımı rakiplerinden çok farklı. Kulak kapları onları tutan çerçeveye tek bir noktadan bağlı. Ve bu nokta sabit olmadığı için kulaklık kafatasınızın yapısına göre şekil alıyor.

Kulak kaplarının yüksekliği teleskopik olarak ayarlanabiliyor, bu noktadan 90 derece öne ve arkaya da dönebiliyor. Bunlar oval ya da yuvarlak bir şekle sahip değiller, belki biraz D şeklini andırıyorlar. Kulağı tamamen kapladıkları için boyutları büyük. Kafa bandının üzerinde Alienware logosuna yer verilmiş.

Tuşlar Ve Giriş-Çıkış Yuvaları

Kablosuz alıcıyı saklayabileceğiniz küçük bir yuva haricinde tüm kontrollerin sol kulaklıkta toplandığını görüyoruz. Bunun sebebi sağ elinizle fareyi kullanmanıza mani olmadan kontrolleri ve ayarlamaları yapabilmenizi sağlamak. Biraz yakından baktığımızda burada birçok teker ve tuş görüyoruz. Buradaki tekerlerden biri oyun içi sohbet ile ses seviyesini istediğiniz oranda karıştırmanızı sağlıyor. Diğer teker ise düz ses seviyesini ayarlıyor. Tekerlerin arasındaki tuşun işlevi de mikrofonu sessize almak.

Sol kulak kabının altına baktığımızda, kulaklığı mobil cihazlara ve oyun konsolu kontrolcülerine bağlamak için 3.5 mm jak girişini görüyoruz. Kutudan çıkan 3.5 mm jak uçlu analog kablo karışmasın diye yassı yapılmış. Yuvalara devam ettiğimizde burada micro USB şarj yuvası görmekteyiz.

Kulaklık 1 saatte tamamen şarj olabiliyor ve 14 saat boyunca kullanabiliyorsunuz. RGB ışıkları yakarsanız bu süre daha da kısalacaktır. Batarya şarj oranı %10’un altına düştüğünde düşük güç uyarısı, %3’ün altına düştüğünde kritik güç uyarısı alıyorsunuz.

Şarj yuvasının yanında bir de ekolayzır tuşu var. Bu tuş Oyun, Film, Müzik modları arasında geçiş yapmanızı sağlıyor.  Bu modlar arasında fiziksel bir tuşla geçiş yapmak pratik olsa da, tuşun yerine alışmak biraz zaman alıyor.

Kulaklık üzerinde ilk bakışta bir güç tuşu görünmüyor. Bunun sebebi kulaklık kabı üzerindeki uzaylı kafası şeklindeki Alienware logosunun aslında güç tuşu olarak tasarlanmış olması. Bu logoya basarak gücü açıp kapatabiliyorsunuz.

Malzeme

Dış malzemede tamamen plastik kullanılmış olsa da, yumuşak bir doku kazandırılmış ve dokunması hoş bir his veriyor. Ancak bu kaplama kulaklığın üzerinde parmak izi kalmasına da sebep oluyor.

Kulak kaplarının dışında delikli kumaş yüzeyi kullanılmış ve kulak kapları oldukça derin. Bu sayede kulaklığın içindeki plastik kısım, kulak kenarlarınıza baskı uygulamıyor. Konforu en çok artıran unsur bu diyebilirim.

Kafa bandının altında kullanılan kauçuk kaplama da tıpkı kulaklığın dışındaki plastikte olduğu gibi oldukça yumuşak bir dokuya sahip.

Mikrofon

AW988’in düşük profilli, gizlenebilir bir mikrofonu var. Kullanmadığınızda bu mikrofonu katlayarak yukarıya kaldırabiliyorsunuz. Esneme payı oldukça fazla ve mikrofonu yukarı kaldırdığınızda otomatik olarak sessize alınıyor. Sessize alındığında mikrofon üzerinde bunu belirten küçük bir kırmızı led yanmaya başlıyor. Mikrofon testimizi videomuzda dinleyebilirsiniz.

RGB Aydınlatma

Kulaklığın her iki kulak kabının dışında RGB aydınlatmalı Alienware logosunu ve ikişer çizgiyi görüyoruz. Bunlar Alienware Komuta Merkezi yazılımı altından ayarlanabiliyor. Burada renk geçiş şablonları seçebildiğiniz gibi, sabit renkte yanmasını sağlayabiliyor ya da aydınlatmayı tamamen kapatabiliyorsunuz. Aydınlatmanın tamamen kapatılması batarya ömrüne de olumlu etki ediyor.

Sanal Çevresel Ses

Bu kulaklık kutudan çıktığı haliyle sanal çevresel sesi destekliyor. Bu modda ses oldukça hacim kazanıyor ve sanki kulaklıktan değil de odadaki bir çift hoparlörden dinliyormuş hissine kapılıyorsunuz. Bunu kapatıp kulaklığı stereo moda almak için Alienware Komuta Merkezi uygulamasını kurmanız gerekiyor.

Alienware Komuta Merkezi

Kulaklığın akustik özelliklerini ve aydınlatmasını Alienware Komuta Merkezi Uygulaması ile yönetiyoruz. Siz kulaklığın kablosuz alıcısını bilgisayarınıza takar takmaz, Windows bu uygulamayı bir güncelleme olarak indirecektir. Eğer indirme gerçekleşmezse Dell’in web sayfasından da indirebiliyorsunuz.

Bu uygulama sesi zevkinize göre şekillendirme konusunda size bolca seçenek sunuyor. Basları ve tizleri artırıp azaltma, dinamik aralığı alçaltıp yükseltme ve ses netliği ayarı bunlardan bazıları. Bir adım ileriye gidip ekolayzır ile ince ayar yapılabilmesi de güzel olmuş.

Uygulamanın mikrofon bölümünde de ses dengeleyici, netleştirme, gürültü engelleme gibi seçenekleri hassas bir şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Uygulamanın FX bölümünde ise aydınlatma şablonları seçip aydınlatmanızı değiştirebiliyorsunuz. Alienware logosu ile alttaki çizgileri ayrı ayrı değiştirebilme seçeneğinin sunulması da güzel olmuş.

Sonuç Değerlendirmesi

Bir aydan fazla süredir bu kulaklığı kullanıyorum. Menzilinden oldukça memnun kaldım ve pek sorun yaşamadım. Mikrofon kalitesi yüksek ve yazılım gelişmiş mikrofon ayarları yapmanıza izin veriyor. RGB aydınlatması şık ancak ben batarya performansını uzatmayı tercih ettiğim için ışıklar kapalı kullandım.

Yaşadığım tek sıkıntı Alienware Komuta Merkezini kurarken oldu. Bence Dell uygulamanın Microsoft Mağazası ile bağlantısını kontrol etmeli. Çünkü Microsoft Mağazasından programın çeşitli bileşenlerini yüklerken birçok hata oluşuyor.

Alienware AW988 ülkemizde 1200 lira civarında fiyatla satılan bir kulaklık. Kullanım rahatlığı, sıra dışı tasarımı, yüksek ses kalitesi ve gelişmiş kullanıcı ayar seçenekleriyle bu fiyatı hakeden bir kulaklık olmuş.