Anasayfa Haber ARM İşlemcili Mac Mini Geliştirici Kiti Satışa Çıkıyor

ARM İşlemcili Mac Mini Geliştirici Kiti Satışa Çıkıyor

ARM işlemcili Mac Mini geliştirici kiti

Geliştiricilere özel olarak geliştirilen ARM işlemcili Mac Mini geliştirici kiti, önümüzdeki hafta satışa sunuluyor.

WWDC 2020 konferansında ARM işlemcili Mac modellerinin müjdesini veren Apple, aynı zamanda ARM işlemcili Mac Mini geliştirici kitinin de önümüzdeki hafta satışa sunulacağını açıkladı. Sadece geliştiricilerin erişim sağlayabileceği bu kit sayesinde geliştiriciler, yeni nesil ARM işlemcilerin macOS ile nasıl çalıştığını tecrübe edebilecekler.

Apple’ın geliştiricilere özel olarak piyasaya sunacağı Mac Mini modelinin özelliklerini incelediğimizde ise bizleri Apple A12Z işlemcisi karşılıyor. 16GB RAM ile beraber gelen bu modelde aynı zamanda 512GB SSD‘ye de yer veriliyor. Bununla birlikte Apple’ın kısa bir süre önce tanıttığı macOS Big Sur beta sürümünü de ev sahipliği yapan cihazda, ayrıca Xcode uygulamasına yer verildiğini de görmekteyiz.

ARM işlemcili Mac Mini geliştirici kiti
Mac Mini geliştirici kiti

Bunun haricinde Ming Chi Kuo tarafınca aktarılan bilgilerde bahsi geçen bu kitin 500 dolardan satışa sunulacağı da belirtiliyor. Ancak yayınlanan raporlarda bahsi geçen bu kitin program bitiminde Apple tarafından geri toplanacağına da özellikle dikkat çekiliyor.

İlginizi Çekebilir: macOS Big Sur Beta Yükleme Rehberi