Anasayfa Haber Google Nearby Share Windows, macOS ve Chrome OS Destekleyebilir

Google Nearby Share Windows, macOS ve Chrome OS Destekleyebilir

Android Nearby Share

Nearby Share sadece Android cihazlar ile kalmayıp Windows, macOS ve Chrome OS sistemler için de destek sunacak gibi gözüküyor.

Google bir süredir Android platformu için AirDrop benzeri alternatif dosya paylaşım servisi üzerinde çalışıyor. Sızıntılarda servisin adı sıkça geçse de hala resmi duyuru ise gelmiş değil. Bu yüzden de Samsung, Oppo, OnePlus, Realme, Xiaomi gibi çeşitli Android akıllı telefon üreticileri kendi hızlı yerel dosya paylaşım protokolleri geliştirmek zorunda kaldı. Öte yandan, Google tarafından geliştirilen Nearby Share bir avantaj sunacak gibi gözüküyor. Servis ile Windows, macOS, Linux ve Chrome OS desteği de sunulabilir.

Başlangıçta Fast Share olarak anılan servise artık Nearby Share dendiği ve Chrome yüklü tüm bilgisayarlarda çalışabileceği paylaşılıyor. Özelliğe ait seçeneğin Chromebook sistemlerde de gözükmeye başlaması ve Chrome ipucu ile Google’ın servisi sadece Android cihazlarla kısıtlı bırakmayacağı ortaya çıkmış oldu.

Daha önce Nearby Share’in Google Play Servisleri güncellemesi ile Android cihazlara geleceğine işaret edilmişti. Özelliğin tüm Android cihazlara ne zaman geleceği ise henüz belirsiz.

İlginiz çekebilir: Android 11 Beta Çıktı