Anasayfa Haber Yeni Tasarıma Sahip 24 İnç iMac Bu Yıl Tanıtılabilir

Yeni Tasarıma Sahip 24 İnç iMac Bu Yıl Tanıtılabilir

yeni tasarıma sahip 24 inç iMac

Geçtiğimiz günlerde ARM tabanlı Mac bilgisayarların müjdesini veren Apple, yakın zaman içerisinde kullanıcıların karşısına yeni tasarıma sahip 24 inç iMac modeliyle çıkabilir.

Hatırlarsanız, daha önceden yapılan sızıntılarla beraber yeni iMac modellerinin WWDC 2020 etkinliğinde tanıtılacağı iddia edilmişti. Fakat WWDC 2020 etkinliğinin gerçekleşmesiyle beraber bu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıkmıştı. Yeni iMac modellerinin akıbeti merak edilirken bugün analist Ming-Chi Kuo, yeni nesil modeller ile ilgili yeni detayları takipçileri ile paylaştı. Kuo tarafınca servis edilen bilgilere göre Apple, bu yılın sonuna doğru kullanıcıların karşısına yeni tasarıma sahip 24 inç iMac modeli ile beraber çıkabilir.

Bildiğiniz gibi iMac modellerinin tasarımının uzunca bir süredir yenileceği konuşuluyordu. Bugün, Kuo tarafınca paylaşılan raporlara da bakacak olursak uzunca süren bu bekleyişin bu yıl son bulacağını görmekteyiz. Şimdilik yeni modelin ne gibi tasarım yeniliklerine sahip olacağı bilinmiyor.

Apple Pro Display XDR

Ancak Kuo’nun söylediklerine göre yeni nesil model tıpkı yeni iPad Pro‘larda olduğu gibi kavisli kenarlara ve ince çerçevelerin üzerine kurulacak ve tasarım açısından da Pro Display XDR‘a benzerlik gösterecek. Bunun dışında serinin en alt modeli 24 inç boyutunda olacak. Aynı zamanda yeni nesil iMac’lerin 32 inçlik bir versiyonu da bulunacak.

Şimdilik yeni nesil iMac modellerinin özellikleri ile ilgili herhangi bir detay paylaşılmadı. Fakat Kuo raporunda yeni nesil modellerde T2 güvenlik çipine, AMD Navi GPU’lara, SSD depolamaya ve Intel’ın 10. nesil Comet Lake serisi işlemcilerine yer verileceğine de özellikle dikkat çekiyor.

İlginizi çekebilir: 2020 Model MacBook’lar USB 2.0 Bağlantı Sorunlarıyla Gündemde