Anasayfa Haber Instagram, TikTok Klonu Reels’i Daha Görünür Hale Getirecek

Instagram, TikTok Klonu Reels’i Daha Görünür Hale Getirecek

Instagram Reels Daha Görünür Hale Gelecek

Instagram Reels kullanıcılarının 15 saniyelik videolar hazırlanmasını sağlayacak TikTok klonu için titizlikle çalışmayı sürdürüyor.

Instagram Reels, 15 saniyelik videolar hazırlanmasına izin veren bir TikTok klonu olarak karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise Instagram, Hikayeler için geliştirdiği bu özelliğini daha öne çıkarmak için hem kullanıcı profillerine hem de Keşfet kısmına Reels için özel bir bölüm ekliyor. Brezilya’da test edilmeye başlayan özellik, Fransa ve Almanya’ya da genişletiliyor. Hala geliştirilmeye devam eden Reels’in diğer ülkeler için ne zaman sunulacağı ise henüz detaylandırılmıyor.

Bu arada Reels kullanıcılarının videoları sadece Instagram Hikayeler özelliğinde yer almamasını istedikleri söyleniyor. Kullanıcılar aynı zamanda video kliplerinin takipçileri ve arkadaşları ile daha kalıcı bir şekilde de paylaşabilmelerinin sağlanmasını talep ediyor. Bu sayede istendiğinde video kliplerinin dağıtımının da daha geniş olabileceği düşünülüyor. Ek olarak, Reels videolarının kolayca bir yerde görüntülenebileceği ayrı bir alan için de talepler söz konusu.

Instagram’ın Reels’in erişimi konusunda temkinli davranması da dikkatlerden kaçmıyor. Sosyal ağ, bu videoların Instagram arayüzüne uymalarını sağlarken, temel özellikleri taklit ederek TikTok’u Snapchat ile aynı şekilde savuşturmaya da çalışıyor. Instagram’ın bu özelliğinin kullanıcılar tarafından nasıl tepki göreceği de merak konusu. Ne de olsa Instagram, halihazırda bu videoları sunan TikTok ve Snapchat’e karşı bir alternatif sunmuş olacak.

İlginizi çekebilir: Instagram Çift Katlı Hikayeler Özelliğini Test Ediyor