Anasayfa Makale Pratik Microsoft Windows 10 Dosya Kurtarma Aracı

Microsoft Windows 10 Dosya Kurtarma Aracı

Windows 10 sürüm 2004 kullanıcıları için hazırlanan dosya kurtarma uygulaması, komut satırı ortamında çalışıyor.

Windows kullanıcılarıi bugüne kadar silinmiş dosyalarını kurtarmak için üçüncü parti uygulamalara güveniyorlardı. Recuva gibi uygulamalar bu iş için yaygın olarak kullanılıyordu. Kimi uygulamalar ücretsiz hizmet verirken kimileri ise belirli ücretler karşılığında kurtarma işi yapıyordu.

Microsoft, Windows 10 için yeni bir dosya kurtarma yazılımı hazırladı. Windows File Recovery yazılımı komut satırı (CMD) üzerinde çalışıyor ve şu an işletim sisteminin en son sürümü olan 2004 için Microsoft Store’da indirmeye sunuluyor.

Windows File Recovery yerel depolama sürücüleri, harici sürücüler, USB aygıtları ve hafıza kartları da dahil olmak üzere kaybolan dosyaları geri getirmek amacıyla geliştirildi. Bulut depolama ve ağ dosya paylaşımlarında kurtarma işlemi ise desteklenmiyor.

Kurtarma işlemi sırasında dosya yolu, dosya adı, anahtar kelime ve uzantılar aracılığıyla yapılıyor. Şirketin modern bir arayüz kullanmak yerine eski stil komut satırı uygulamasını kullanması ise bir nebze tepki toplayacak gibi görünüyor.

Uygulama Özellikleri

  • Desteklenen dosya sistemleri: NTFS, FAT, exFAT ve ReFS
  • Desteklenen uzantılar: JPEG, PDF, PNG, MPEG, Microsoft Office dosyaları, MP3 ve MP4, ZIP ve daha fazlası
  • HDD, SSD, USB ve bellek kartlarından kurtarma