Anasayfa Video Anker SoundCore Strike 3 7.1 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Anker SoundCore Strike 3 7.1 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Ülkemizde kaliteli şarj cihazları ve powerbank gibi ürünleriyle tanınan Anker firmasının, Soundcore markası altında çıkardığı Strike 3 kulaklığı inceliyoruz.

Anker Soundcore Strike 3 7.1 sanal çevresel ses sunan kablolu bir oyuncu kulaklığı. Dış çerçevesi tamamen plastik malzemeden imal edilmiş, ancak ele alınca kırılacakmış izlenimi veren ucuz internet kafe kulaklıklarına benzemiyor. Elinize aldığınızda kulaklık belirli kalite standartları gözetilerek yapıldığını belli ediyor.

Kullanım Rahatlığı

Strike 3 kulak üstü dediğimiz, kulağınızı tamamen saran bir kulaklık. Kulak kabı yastıkları derin yapıldığı için kulağınızın kenarları içerideki sert plastiğin uyguladığı baskı ile ağrımıyor. Uzun süreli kullanımda ilk ağrımaya başlayan taraflardan biri burasıdır, diğeri de kafa bandının altındaki noktadır. Kafa bandında delikli, nefes alabilen bir kumaş ve altında kalın bir sünger kullanılmış.

Kulağınızı içine alan delik oval bir şekle sahip, üstlerde bir miktar daha geniş. Burada kullanılan kulak kabı yastıklarının içinde kulağınızın şeklini alan yumuşak “memory foam” malzeme kullanılmış. Bu köpük dolgu malzemesi aynı zamanda bir miktar soğutucu jel de içeriyor.

Ses Kalitesi

Bu boyuttaki kulaklıklar genellikle 40 mm sürücülere sahip olurlar. Ancak Anker, Strike 3 modelinde bu ezberi bozarak 52 mm sürücüleri tercih etmiş. Daha büyük sürücülerin bariz bir avantajı düşük frekansta daha başarılı olmaları.

Oyuncuların da beklentisi daha çok bu yönde oluyor. Özellikle FPS oyunlarında silah ve patlama seslerinin kulağa daha dolgun gelebilmesi için tok bir bas ile desteklenmeleri önemli. Bu anlamda Strike 3’ü başarılı bulduğumu belirtmeliyim.

Sanal çevresel ses noktasında CS:GO gibi oyunlarda düşmanın ayak seslerini ve silah seslerinin haritanın hangi noktasından geldiğini saptama konusunda kullanıcıya bir miktar avantaj sağladığını söylemek mümkün.

Tasarım Özellikleri

Strike 3 taşınabilirlik açısından pek fazla bir şey vaat etmiyor. Kulak kapları 90 derece dönebilseydi, kapladığı hacim oldukça azaltılıp çantada taşımaya daha müsait hale getirilebilirdi. Ancak taşınabilirliğe odaklanmamaları da bir açıdan mantıklı, çünkü bu kulaklık USB A bağlantı noktası kullanan mobil aygıtlarla uyumlu değil. Uyumluluk noktasında resmi olarak sadece PC ve Playstation 4’ü görüyoruz.

Kulaklığın sağ ve sol kaplarından iki kablo çıkıyor. 35 cm sonra bu kablolar birleşiyor ve 30 cm sonra da sesi ve özellikleri ayarlayabileceğiniz bir parçaya bağlanıyor. Bu parçaya yakından baktığımızda üzerinde mikrofonu sessize alma, 7.1 sanal çevresel sesi açma/kapama ve ses tekeri olduğunu görüyoruz. Kulaklık kablosu örgülü ve toplam 2 metre uzunluğa sahip.

Kulak kaplarının dışına baktığımızda mavi Soundcore logosunu ve bu logoyu çevreleyen dairesel bir led görüyoruz. Bunlar mavi aydınlatmaya sahip, RGB değil ve kapatılamıyor.

Uygulama Desteği

SoundCore Gaming uygulamasından da bahsetmek istiyorum. Bu kulaklığın temel fonksiyonlarını ayarlamanızı sağlayan bir uygulama. 7.1 sanal çevresel ses üzerinde ince ayarlama yapmanıza, ekolayzır profilleri seçmenize ve mikrofon ses seviyesini ayarlamanıza izin veren özelliklere sahip. Kulaklığın aydınlatmasını kapatabilme, dinamik aralık seçenekleri ve biraz daha gelişmiş mikrofon ayarı sunabilseydi çok daha iyi olurdu.

Mikrofon

Kulaklığın mikrofonu IP5X su geçirmezlik sertifikasına sahip. Oyunun heyecanıyla bağırırken ağızdan çıkan tükürük ya da dökülen içeceklere karşı dayanıklı. Çıkarılabilir yapıda olan bu mikrofonun gürültü engelleme özelliği de var.

Mikrofon üzerinde açık olduğunda yeşil, sessize aldığınızda kırmızı yanan bir LED bulunuyor. Bu sayede mikrofonun açık olup olmadığını kolayca görebiliyorsunuz. Duyulmasını istemediğiniz şahsi konuşmalarınız kaza ile oyun içi sohbete dahil olmuyor.

Sonuç Değerlendirmesi

350 – 400 lira arasında satılan Anker Soundcore Strike 3 oyuncu kulaklığı, internet kafe kulaklığı olarak tabir edilen ucuz, çok kötü ses veren ve kolay kırılabilen kulaklıkları almak istemeyen, ancak çok büyük bütçesi de olmayan kullanıcıları hedef alıyor. Bu anlamda agresif bir fiyat/performans oranına sahip bir model olmuş. Genel olarak hoşumuza giden bu kulaklık, oyunculuk için yeterli akustik performansa sahip ve parasının hakkını veriyor.