Anasayfa Haber iPhone 12 Kutusundan 20W Hızlı Şarj Aleti Çıkmayabilir

iPhone 12 Kutusundan 20W Hızlı Şarj Aleti Çıkmayabilir

iPhone 12 Kutusundan kulaklık ve şarj aleti

Son paylaşılan raporlara göre iPhone 12 kutusunda 20W hızlı şarj adaptörüne ve kulaklığa yer verilmeyebilir.

Apple’a özgü isabetli sızıntılarıyla tanınan Ming-Chi Kuo, Eylül ayında tanıtılacak iPhone 12 modelleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu doğrultuda Kuo, iPhone 12 kutusundan EarPods kulaklık ve 20W hızlı şarj aleti çıkmayacağını iddia etti.

Hatırlarsanız, kısa bir süre önce paylaşılan raporlarla beraber iPhone 12 kutusunda EarPods kulaklık modeline yer verilmeyeceği ileri sürülmüştü. Tüm bu iddialar ortalıkta dolaşırken, bugün ise yeni nesil iPhone modellerinin kutusunda hızlı şarj aletine yer verilmeyeceği konuşuluyor. Konuyla ilgili bir takım açıklamalarda bulunan Apple analisti Kuo ise Apple’ın bu hamlesini 5G desteğinden sonra artan üretim maliyetini düşürmek şeklinde yorumluyor.

Bununla birlikte Apple’ın kutu ebatlarında da bazı küçülmelere gideceğini ifade eden Kuo, aynı zamanda kutu içeriği olarak da sadece Lightning-USB Type C kablosuna yer verileceğini de belirtiyor.

iPhone 12 20W USB-C hızlı şarj cihazı
iPhone 12 20W hızlı şarj aleti

Yapmış olduğu açıklamalarına devam eden analist Kuo, ayrıca Apple’ın iPhone 12 ile beraber 5W ve 18W güç adaptörlerinin üretime son vereceğinin de altını özellikle çiziyor. Bunun yerine kullanıcılara USB-C çıkışlı 20W hızlı şarj destekli bir güç adaptörü sunulacağına dikkat çeken Kuo, ayrıca bu adaptörün satın alma opsiyonu ile beraber lanse edileceğini de ifade ediyor.

Şimdilik Apple cephesinden konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak Apple’a yakınlığıyla bilinen birçok kaynağın sızdırılan bu bilgileri doğruladığını da görmekteyiz.