Anasayfa Haber Microsoft, Tüm Fiziksel Mağazalarını Kalıcı Olarak Kapatıyor

Microsoft, Tüm Fiziksel Mağazalarını Kalıcı Olarak Kapatıyor

Microsoft Fiziksel Mağazalarını Kalıcı Olarak Kapatıyor

COVID-19 sebebiyle henüz mağazalarını açmayan Microsoft, dijital mağazalara önem verecek ve tüm fiziksel mağazalarını kapatacak.

Microsoft ilk olarak 2009’da perakende satış yerleri açmaya başlamıştı. Burada kendi Surface cihazlarını, Xbox’ı ve üçüncü taraf OEM’lerin Windows bilgisayarlarını sergilediler. Ayrıca burada müşteri hizmetleri ve tamir konusunda hizmet verdiler.

Yazılım devi, ABD’de ve dünyada tüm fiziksel mağazalarını kapatma kararı aldı. Bunun temelinde ise dijital mağazalara odaklanacak “stratejik bir değişiklik” yatıyor. Kapatılan mağazalardaki çalışan insanlar ise dijital ortamda rol almaya devam edecek.

Şirket, Microsoft.com, Xbox ve Windows’ta yerleşik olanlar da dahil olmak üzere dijital mağazalarının, 190 farklı pazarda her ay 1.2 milyar kişiye ulaştığını iddia ediyor.

Microsoft kurumsal başkan yardımcısı David Porter yaptığı açıklamada, “Ürün portföyümüz büyük ölçüde dijital tekliflere dönüştükçe satışlarımız çevrimiçi olarak büyüdü. Yetenekli ekibimiz müşterilere fiziksel iletişimin ötesinde hizmet vermenin başarısını kanıtladı. Müşterilerimize çevrimiçi olarak ve perakende satış ekibimizle hizmet vermeye devam etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Buna ek olarak şirketin ortaklarıyla bire bir görüntülü sohbet, sanal atölye çalışmaları ve video eğitimleri de dahil olmak üzere çevrimiçi sunulan yeni hizmetler de olacak.

Londra, New York, Sidney ve Redmond kampüsünde bulunan dört büyük mağaza kapatılmayacak. Burada hiçbir ürün satılmayacak ancak Microsoft Deneyim Merkezleri olarak hizmet verilecek.

Microsoft, COVID-19 salgını nedeniyle kapatılmış olan mağazaları henüz açmamıştı. Mağazaları yavaş yavaş yeniden açmaya başlayan Apple ise artan vaka sayıları nedeniyle bazı ABD mağazalarını tekrar kapatmayı seçti.

İlginizi çekebilir: Ünlü İşlemci Tasarımcısı Jim Keller Intel’den İstifa Etti