Anasayfa Haber Facebook, iPhone ve iPad için Karanlık Modu Kullanıma Sunmaya Başlıyor

Facebook, iPhone ve iPad için Karanlık Modu Kullanıma Sunmaya Başlıyor

Facebook Koyu Mod

Apple platformlarındaki Facebook uygulamaları kademeli olarak koyu mod özelliğine kavuşuyor.

Facebook daha önce Messenger, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaları için karanlık modu kullanıma sunmuştu. Diğer şirketlerin aksine, Facebook ana uygulaması için karanlık modu sunmak için ise bir hayli yavaş davrandılar.

Ancak görünüşe bakılırsa iPhone ve iPad’de ana Facebook uygulaması için karanlık mod teması yayılmaya başladı. Şirket, sunum için henüz resmi bir açıklama yapmadı ancak Social Media Today’e şu anda küresel olarak kullanıcıların küçük bir yüzdesinin yeni karanlık temaya erişebildiğini bildirdiler. Tam duyurunun ne zaman yapılacağı ise belirtilmedi.

Facebook Koyu Mod

Bu özellik şu ana kadar iOS’ta sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabiliyor. Özelliğin aktif olduğunu gören bazı kullanıcılar ise yeni ekran görüntüleri paylaşmaya başladı bile.

Facebook Koyu Mod

Tıpkı Google gibi Facebook da uygulamalarına ve web hizmetlerine yeni özellikler getirirken kademeli sunumları tercih ediyor. Bunun arkasındaki temel neden ise özellikleri milyarlarca kullanıcıya açılmadan önce düzgün bir şekilde test etme ihtiyacı. Nitekim bu denli yüksek kullanıcı sayısına sahip platformlarda birçok teknik problem yaşanabiliyor.

İlginizi çekebilir: Opera Şimdi de Twitter Entegrasyonu Sunuyor