Anasayfa Haber Apple Arcade Beklenen İlgiyi Göremedi

Apple Arcade Beklenen İlgiyi Göremedi

Apple Arcade
Apple Arcade

Apple Arcade oyun servisi için işler beklendiği gibi gitmemiş durumda.

Apple tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Apple Arcade platformu, beklenen ilgiyi görmemişe benziyor. Mobil oyunculukta devrim yaratma iddiasıyla yola çıkan Arcade ile aboneliğe dayalı bir model sunularak, geliştiricilere ve yayıncılara daha istikrarlı bir gelir kaynağı sunulması planlanmıştı. Öte yandan, bu model tam olarak çalışamadı ve şirketin öngördüğü karlı bir oyun servisi haline dönüşemedi. Hal böyle olunca da Apple’ın Arcade oyun anlaşmalarını iptal etmeye başladığı ortaya çıktı.

Çıkan haberlere göre, kullanıcıların Apple Arcade deneme süresi dolduktan sonra da serviste kalmaya devam etmesi ve ücret ödemeye başlaması isteniyordu. Apple’ın geliştiricilere yaptığı bir çağrıda, şirketin aradığı şeyin bir örneği olarak aksiyon bulmaca türündeki Grindstone olduğu söyleniyor.

Kullanıcıların geri bildirimlerine bağlı olarak servisin kitaplığının her zaman büyütüleceği ve evrimleşeceği de ifadeler arasındaydı. Arcade’in iş modeli, uygulama içi satın alma ve reklamlardan arınmış kaliteli oyunlara sürekli erişim elde etmek için abone olan kişilerin hedefliyordu. Oyunların çok erken bitmesi veya kısa sürede sıkıcılaşması kullanıcıların gelecekteki oyunlar için ücret ödemesini anlamsız hale getiriyor. Arcade için daha sonra başka bir deneme ayı eklemesi de servisin başlangıçta umulduğu kadar güçlü olmadığı tahminlerine sebep oldu.

Abonelik iptalleri ile birlikte geliştiricilerin de finansal endişelerden dolayı anlaşmaları iptal ettiği bilgiler arasında. Yine de Apple’ın geliştirme sürecindeki ilerlemeler için ödeme yaptığı ve bunun gelecekteki oyunlara yardımcı olacağı söyleniyor.

Bakalım Apple Arcade’nin geleceği nasıl olacak?

İlginizi çekebilir: Apple Arcade Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey