Anasayfa Mobil Deepfake Uygulaması Impressions ile Face Swap yani Yüz Değiştirme!

Deepfake Uygulaması Impressions ile Face Swap yani Yüz Değiştirme!

Deepfake mobil uygulama olarak karşımızda! Impressions uygulaması iOS’ta ve internette her gün daha fazla karşımıza çıkıyor. Peki Impressions.app nasıl? Deniyoruz, yüz değiştiriyoruz….

Arkasında yatan makine öğrenimi teknolojileri, daha önce haberlerde paylaştığımız Deepfake yani derin sahte yüz değiştirme teknolojilerini gün geçtikçe daha ileriye taşıyor. Github üzerinde de açık kaynak olarak bulunan pek çok proje var. Bu videoda baktığımız Impressions uygulaması ise 4 ay içerisinde iOS uygulama mağazası olan App Store üzerinde hızla yükseldi. Neden? Zira internet üzerinde ücretsiz denenebilen yüz değiştirme uygulamaları insanların eğlenceli bulduğu ve denemek istediği bir kategori. Bu işi başarılı yapan uygulamalar, örneğin yaşlandırma uygulamaları da daha önce popüler olmuştu.

Uygulama, telefonda çektiğiniz videolarda yüzünüzü ünlülerin yüzü ile değiştiriyor. Face Swap yani bu yüz değiştirme işlemi Impressions.app sitesinden de görebileceğiniz, App Store’da bulabileceğiniz Impressions uygulaması ile başlıyor. Uygulama videoyu geliştirici olan Synthesized Media, Inc. sunucularına yüklüyor. Burada Deepfake yani derin sahte değiştirme işlemi uygulanıyor.

AI – Artificial Intelligence yani yapay zeka olarak adlandırılsa da, aslında ML – Machine Learning yani makine öğrenimi teknikleri kullanılıyor. Yüzleri medyalardan analiz eden yazılım, bir video üzerinde değişiklik yapıyor.

Dudak eşleme, meşhur replikler ile Arnold Schwarzenegger, Donald Trump, Clint Eastwood (Editör daha yeni The Good, The Bad and The Ugly izledi ama replik Dirty Harry filmindendir.) Bruce Willis, Al Pacino, Bruce Lee gibi ünlülerin yüzlerine dönüştürme sunuyor. Ücretsiz ve kısıtlı bir denemeden sonra haftalık 5 Dolar ücret ile kullanılıyor. Güvenlik açısından denetlemediğimizi belirtelim, ancak gün geçtikçe sosyal medya özellikleri de kazanan Impressions, videonuzu Public yani halka açık yaparsanız paylaşma imkanı sunuyor. Ayrıca en popüler olan yüz değiştirme videolarını da görebiliyorsunuz.

Technopat olarak bu tarz popüler uygulamaların daha önce çok kopyalandığına ya da diğer şirketler tarafından alındığına şahit olduk. Sizlerle de haberlerini paylaştık. Bu yüzden TikTok ya da Instagram gibi bir platformda bu tarz bir yüz değiştirme özelliğini görürsek, ya da telefonlara eklendiğini duyarsak şaşırmayacağız.

Öte yandan uygulamanın ünlülerle anlaşması var mı, yok mu, veri güvenliği ne durumda gibi sorular şu an belirsiz ve yanıtsız durumda. Haber ve eğlence amaçlı paylaştığımızı ancak bu soruların yanıtlarını gündeme gelirse haberlerde paylaşacağımızı da belirtiyoruz.

Videoda kullandığımız telefon iPhone SE 2 ya da 2020 model…