Anasayfa Haber Google, North Adlı Akıllı Gözlük Üreticisini Satın Aldı

Google, North Adlı Akıllı Gözlük Üreticisini Satın Aldı

Google North Akıllı Gözlük Üreticisini Satın Aldı

Focals akıllı gözlüklerin üreticisi North, Google çatısı altına girdi.

Google tarafından Kanadalı bir girişim olan North satın alındı. Focals akıllı gözlüklerin üreticisi olarak bilinen şirket, modaya uygun gözlüklerine holografik ekran entegre etmesiyle dikkat çekmişti. Google cephesinden bu anlaşmanın ne kadara mal olduğu konusunda ise bilgi paylaşılmış değil. Bazı kaynaklar ise anlaşmanın 180 milyon dolara kapandığını ileri sürüyor.

Anlaşma sonrasında North ekibinin Google’ın Kitchener-Waterloo, Kanada’daki ofise dahil olacağı belirtiliyor. Girişimin teknik uzmanlığının, Google’ın donanım çabalarına ve ortam bilgi işlem geleceğine yatırım yapmaya devam ederken yardımcı olacağı ifade ediliyor. Focals sahipleri içinse kötü haber geldi. North, akıllı gözlükleri için desteği sona erdiriyor.

Bu arada 2019 yılında North, 1000 dolar fiyat etiketi taşıyan akıllı gözlüklerinde 400 dolar indirim yapmış olsa da çok az sayıda satış yapabilmiş. Şirketin parasının bitmeye yakın olması ile birlikte bu anlaşmanın gerçekleştiği de bilgiler arasında. Nisan ayında ise şirket kurucularından Stephen Lake ikinci nesil model için çalıştıklarını paylaşmıştı. Focals’ın beraberinde bir yüzük ile gelmesi ve üzerindeki küçük bir joystick ve D-pad ile akıllı gözlükleri dokunmadan kontrol edilebilmesini sağlaması da öne çıkmıştı.

Bakalım, North ve Google birlikte yeni nesil akıllı gözlükler konusunda ne gibi gelişmeler ortaya koyacak?

İlginizi çekebilir: VMware, Ağ Güvenliği Şirketi Lastline’ı Satın Alıyor