Anasayfa Haber ASUS ROG Strix 3080 Ti Tasarımı Sızdırıldı

ASUS ROG Strix 3080 Ti Tasarımı Sızdırıldı

RTX 3000

ASUS’un yeni nesil amiral gemisi GPU’larda kullanacağı ve RTX 3080 Ti modeline ait olduğu bildirilen bir sunum görseli paylaşıldı.

Son günlerde NVIDIA’nın RTX 30 serisi ekran kartları hakkında çok sayıda sızıntı görmeye başladık. Sızıntılar arttıkça yeni nesil GPU’lar da yaklaşıyor diyebiliriz. Nitekim son gelen bilgiler, RTX ekran kartlarının sona yaklaştığını ortaya koyuyor.

Görünüşe göre yeni Ampere GPU’lar için mesai harcayan tek taraf NVIDIA değil. Üçüncü parti ortaklar da yeni nesil RTX 30 serisi ekran kartlar için kendi özel tasarımlarını hazırlamaya koyulmuş. Bu bağlamda önümüzde çıkan ilk kart ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 Ti modeli oldu. Özel tasarımın ASUS sunumlarından alındığı bildiriliyor. Görselin başlığı, yeni nesil ROG Strix olarak lanse edilmiş ve bu da ASUS’un amiral gemisi kartlar için hazırlamış olduğu soğutma tasarımına bir işaret.

Bu görsel hakkında ilginç olan şey, geçtiğimiz birkaç hafta boyunca birçok söylentide gördüğümüz RTX 3090 değil, RTX 3080 Ti modeline ait olduğu iddia edilmesi. Kartın tasarımına gelince, üç eksenel fan ve kasanın altında devasa bir soğutucu ile gelen daha agresif bir görünüm ile oldukça etkileyici görünüyor.

RTX 3080 Ti tasarımı

Kartın ön tarafı, alüminyumdan yapılmış ve ASUS’un Poseidon serisine benzeyen, daha premium bir his veren çift tonlu bir tasarıma sahip. Altındaki soğutucu ise en az 6 ısı borusu barındırıyor.

ASUS, OLED ekran gibi bazı ekstra özelliklere de yatırım yapıyor olabilir. Kartın yan tarafında büyük bir LED panelin eklendiği göze çarpıyor.  RTX 3080 Ti modelinin teknik özellikleri ve lansman tarihi gibi ek ayrıntılar gelmedi. Ancak yeni RTX 3000 serisi için özel tasarımlar inşa ediliyorsa, bu seriyi yakında görmemiz işten bile değil.

Söylentilerin çoğu, Ampere tüketici serisinin üst bölümünü oluşturacak üç grafik kartından bahsediyordu. Bunlar arasında GeForce RTX 3080, GeForce RTX 3090 ve yeni bir RTX Titan ekran kartı bulunuyordu. Bu sebeple şu an için ortada bir model karmaşası var desek yeridir. Nihai GPU’ları görmemiz için ise biraz daha beklememiz gerekecek.

Mevcut ROG Strix 2080 Ti Tasarımı

RTX 3080 Ti tasarımı

İlginizi çekebilir: NVIDIA, RTX 3000 ile Çift İşlemcili Tasarıma Geçebilir