Anasayfa Haber PlayStation, Facebok ve Instagram Reklamlarını Askıya Aldı

PlayStation, Facebok ve Instagram Reklamlarını Askıya Aldı

PlayStation Facebook boykotu

Dünya devi şirketlerin Facebook’a karşı başlatmış olduğu reklam boykotuna PlayStation da katıldı.

Hatırlarsanız, Facebook kısa bir süre önce yapmış olduğu açıklamayla beraber nefret söylemlerini engellemeyeceğini açıklamıştı. Facebook’un bu açıklamasından sonra Coca Cola, Honda, Ford, Starbucks ve Microsoft gibi markalar Facebook ve Instagram reklamlarını #StopHateForProfit kampanyası dahilinde iptal etmişlerdi. Bugün ise söz konusu bu boykot kampanyasına PlayStation da dahil oldu. Bu doğrultuda PlayStation Facebook ve Instagram reklamlarını askıya aldığını açıkladı.

#StopHateForProfit kampanyasını desteklediklerini belirten Sony, bu amaç doğrultusunda reklam ve ücretsiz içerikler dahil olmak üzere Facebook ve Intagram’daki kampanyalarını Temmuz ayının sonuna kadar küresel çapta askıya aldığını kamuoyuna duyurdu.

Bildiğiniz gibi StopHateForProfit boykotuna şu zamana kadar 300’den fazla firma katıldı. Bu kampanya doğrultusunda Facebook ve Instagram’daki reklamlarını durduran birçok firma ise Facebook gibi etkileşimin en yüksek seviyede olduğu bir platformun nefret ve hakaret söylemlerine karşı daha net bir duruş sergilemesini istiyor.

Bunun yanı sıra söz konusu boykot kampanyasıyla beraber dünya devi şirketlerin Facebook’u boykot etmesinden sonra Facebook’un da tabiri caizse hisseleri erimeye devam ediyor. Bu kısımda paylaşılan raporlarda ise boykot kampanyasının başladığı günden bu yana Facebook’un 7 milyar dolardan fazla hisse kaybı yaşadığı belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: Microsoft Flight Simulator Kapalı Beta Tarihi 9 Temmuz’da Açıklanabilir