Anasayfa Haber Beyaz Ekran Sorunu Olan iMac’i Tamir Ettik

Beyaz Ekran Sorunu Olan iMac’i Tamir Ettik

Geçtiğimiz günlerde ofisimize konuk olan 2006 model iMac açıldıktan sonra beyaz ekranda kalıyordu. Sorunu dolaylı yoldan da olsa çözdük.

14 yıl. Az bir süre değil. iMac’in bu kadar uzun süre çalışmış olması bile büyük bir başarı. Nihayetinde cihazın içindeki NVIDIA GPU’nun lehimleri atmış ve bu yüzden de ekran kartı sürücüsü -ister macOS ister Windows 7 olsun- devreye girer girmez cihaz beyaz ekrana düşüyordu. Sorunu çözmek için normal şartlarda ekran kartını değiştirmek gerekiyor fakat Apple’ın kullandığı özel MXM portuna uygun ekran kartını bulmak mümkün değil. Bizim için önemli olan veriler. Bu bağlamda diski sorunsuz bir şekilde başka bir iMac’e takabilmemiz gerekiyordu. Bunun da çözümünü yeni bir iMac alarak bulduk.

Eğer sizin de 2006 model bir iMac’iniz varsa ve ekran kartı arıza yaptıysa ekran kartı çalışan ama başka bileşeni hasarlı olan bir başka iMac 2006 modelini satın alıp ekran kartını bu şekilde değiştrebilir ya da bizim gibi her şeyi çalışan 2006 model bir başka iMac alıp diski değiştirebilirsiniz. Bu sayede vakit kaybetmeden çalışmalarınıza geri dönebilirsiniz.

Buradaki bir başka seçenek de Reballing tabii ki. Öte yandan Reballing işleminin astarı yüzünden daha pahalı olabiliyor. Yani biz çalışan cihazı 600 TL’ye alırken Reballing için en az 300 TL istenecekti ve bu işlem sonrasında cihazın 6 ay içinde tekrar yanı sorunu yaşaması pek tabi muhtemel. Bu bağlamda çok eski cihazlar için Reballing pek de tavsiye ettiğimiz bir yöntem değil diyebiliriz.