Anasayfa Haber Instagram, Sabitlenmiş Yorumlar Özelliğini Sundu

Instagram, Sabitlenmiş Yorumlar Özelliğini Sundu

Instagram Sabitlenmiş Yorumlar

Instagram sabitlenmiş yorumlar ile pozitif yanıtların öne çıkarılmasını mümkün hale getiriyor.

Instagram, Mayıs ayından bu yana test ettiği sabitlenmiş yorumlar özelliğini tüm kullanıcıları için yayınlamış durumda. Instagram sabitlenmiş yorumlar sayesinde kullanıcılar gönderilerinde üst kısma üç yorumu sabitleyebilecek. Bu sayede paylaşımın sahibi pozitifliği vurgulayarak ve ortaya çıkacak daha olumsuz ya da küfürlü yanıtları denetleyerek yorum dizisinin tonunu daha iyi kontrol edebilecek.

Kullanıcıların raporlama, silme ve yanıtlama seçeneklerini görüntülemek üzere sola hızlıca kaydırması gerekiyordu. Bu üç seçeneğin en solunda ise artık bir de raptiye simgesi yer alıyor.

Instagram’ın son birkaç yıldır taciz, istismar ve yanlış bilgilendirme ile mücadele için çeşitli araçlar geliştirmeye odaklanması dikkatlerden kaçmıyor. Bu çabalar özellikle CEO Adam Mosseri döneminde yoğunlaşmış durumda. Instagram’ın yorum denetlemesi anlamında çok daha iyileştiğini söyleyebiliriz. Platform artık rahatsız edici yorumlara karşı yapay zeka kullanarak engelleme yapabiliyor.

Sabitlenmiş yorumlar ile popüler içerik oluşturucuların, ünlülerin ve işletmelerin profillerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olunmak istendiğinin altı çiziliyor.

İlginizi çekebilir: Instagram, TikTok Klonu Reels’i Daha Görünür Hale Getirecek