Anasayfa Haber Ubuntu 19.10 Desteği Sona Erdi

Ubuntu 19.10 Desteği Sona Erdi

Ubuntu 19.10 Desteği Sona Erdi

Canonical, Ubuntu 19.10 desteği için sona gelindiğini açıkladı.

Canonical tarafından Ubuntu 19.10 Eoan Ermine sürümünün fişinin çekileceği duyuruldu. Buna göre, Ubuntu 19.10 desteği bu ay içerisinde bitirilecek. Önceki sürüm döngülerini göz önünde bulundurursak bu süreç Temmuz ortası ile sonu arasında gerçekleşecektir. Bu da yükseltme yapmak için yaklaşık 1 haftanız olduğu anlamına geliyor. Yükseltme yapmamanız durumunda ise artık güncelleme alamayacak ve saldırılara açık bırakmış olacaksınız.

Canonical, Ubuntu 19.10’dan Ubuntu 20.04’e nasıl kolayca geçebileceğiniz konusunda da bir kılavuz hazırlamayı ihmal etmemiş. Yükseltme sürecinin sorunsuz geçmesi için ne olur ne olmaz yedekleme yapmayı da ihmal etmemenizi tavsiye ediyoruz. Eğer Ubuntu veya başka bir Linux dağıtımının temiz kurulumunu yapmayı tercih ederseniz ilgili ISO’yu indirmeniz, USB’ye yazdırmanız ve temiz kurulum yapmanız gerekiyor.

En son Ubuntu sürümüne geçiş yaptığınızda yeni sürüm GNOME, daha yeni Linux kernel çekirdeği ve diğer güncellenmiş paketlere sahip olacağınızın altını çizelim. Güncel Ubuntu sürümü önümüzdeki 5 yıl boyunca yani Nisan 2025 tarihine kadar güncelleme almaya devam edecek.

İlginizi çekebilir: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa Güncellemesi Çıktı