Anasayfa Haber Android 11 Beta 2 Yayınlandı

Android 11 Beta 2 Yayınlandı

Android 11 Beta 2 Yayınlandı

Platform Stabilitesi aşamasına gelen Android 11 Beta 2 çıktı.

Google tarafından Pixel cihazlar için Android 11 Beta 2 sunuldu. Şubat ayından bu yana test süreci devam eden mobil işletim sistemi için şu noktada yeni bir özellik ise görülmüyor. Ayrıca Google da Android 11’in yeni bir kilometre taşı olan Platform Stabilitesi safhasında olduğunun altını çiziyor.

Google bu süreçte genellikle SDK’yı sonlandırmış olsa da bu Platform Stabilitesi’nde bulunanların sadece bir kısmı. Diğer kısım ise sistem davranışının sonlandırılması olacak. Yani artık tamamen hata düzeltmelerine odaklanılacak. Şirket davranışsal değişikliklerin geliştiriciler için kolaylaştırılmasına da odaklanmış durumda. Bu sayede yeni işletim sistemi ile uygulama uyumluluğu kolaylaştırılmak isteniyor. Ayrıca, geliştiricilerin SDK dışı arabirimlerden uzaklaşmasına yardımcı olacak diğer önlemler de alınmış durumda.

Android Beta Programı için henüz başvuruda bulunmayanlar ise bu adresi ziyaret edebilir. Daha önce başvurduysanız ve yükleme yaptıysanız da son sürümü otomatik olarak alacaksınız. Alternatif olarak Android Flaş Aracı’nı da kullanabilirsiniz. Başta da belirttiğimiz gibi beta şu an için sadece ilk jenerasyonlar hariç Pixel cihazlara sunulmuş durumda. Android 11 beta programı yürüten üçüncü parti üreticiler ise yeni sürüme kendi zaman çizelgelerine göre geçecek.

İlginizi çekebilir: iOS 14 Beta 2 Güncellemesi Yayınlandı