Anasayfa Haber Microsoft Teams Together Mode Duyuruldu

Microsoft Teams Together Mode Duyuruldu

Microsoft Teams Together Mode

Microsoft Teams Together Mode katılımcıları büyük bir sanal odaya dahil ediyor.

Microsoft, Teams servisi için önemli duyurular yaptı. Bunların başında ise Microsoft Teams Together Mode (Birlikte Modu) geliyor. Yeni özellik sayesinde toplantı katılımcıları paylaşılan bir arka plana dahil ediliyor. Bu arka planlar ise bir toplantı masası veya sınıf ortamı olabiliyor.

Özellik, katılımcıları arka plana konumlandırmak için yapay zeka segmentasyonu kullanıyor. Hatta bununla da kalınmayarak bakış düzeltmesi de kullanılıyor. Bu da göz temasının daha doğal hissedilmesini sağlıyor. Microsoft bunun vücut dilini ve sözel olmayan imaları daha iyi anlamanıza yardımcı olacağının altını çiziyor.

Oditoryum görünümüne sahip mod da kullanıma sunulmaya başlamış durumda. Özelliğin genel kullanıma ise Ağustos ayında sunulacağı ve gelecekte daha fazla görünüm geleceği belirtiliyor.

Yeni eklenen Dinamik Görünüm de yine yapay zekadan faydalanıyor. Bu görünümde paylaşılan içeriği ve belirli katılımcıları yan yana görebiliyorsunuz.

Yeni özellikler arasında toplantılarda video filtreleri kullanma seçeneği bulunuyor. Böylece ışığı, renkleri ve daha fazlasını ayarlayabileceksiniz. Live Reactions (Canlı Reaksiyonlar) ise herkese gösterilecek emoji’ler kullanmanıza izin veriyor. Ek olarak, PowerPoint Live Presentations (PowerPoint Canlı Sunumlar) da Teams’e geliyor. Ayrıca, sohbete yazdıklarında katılımcıların üzerine eklenen sohbet balonları da yolda. Live Captions (Canlı Altyazılar) da önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkacak. Canlı transkriptler bu yılın ilerleyen döneminde gelecek ve toplantıdan sonra, söylenen her şeyin bir transkriptini indirebileceksiniz. Özellik konuşmacı ilişkilendirmesi de sunuyor, yani alt yazıları ve konuşma metinlerini okurken kimin konuştuğunu görebileceksiniz.

20.000 katılımcı ile toplantılar, Whiteboard geliştirmeleri, Görevler uygulaması, önerilen yanıtlar ve Cortana da diğer geliştirmelerden olacak. Bu özelliklerden bazılarının bu ayın sonuna kadar sunulacağı da bilgiler arasında.


İlginizi çekebilir: Microsoft Teams 300 Katılımcı İle Görüntülü Arama Desteği Sunacak