Anasayfa Haber Yeni Samsung Akıllı Telefonların Kutusundan Şarj Aleti Çıkmayabilir

Yeni Samsung Akıllı Telefonların Kutusundan Şarj Aleti Çıkmayabilir

Yeni Samsung Akıllı Telefonların Kutusundan Şarj Aleti Çıkmayabilir

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni nesil akıllı telefonlarının kutusuna şarj aletini dahil etmeyebilir.

Samsung, günümüze kadar ürettiği tüm akıllı telefonlarının yanında şarj aleti sunuyordu. Ancak yeni bir sızıntı, bu durumun değişeceğini gösteriyor.

Şirket, Apple’ın aksine orta seviye ve üst seviye akıllı telefonlarının yanında cömert bir şekilde hızlı şarj destekli şarj cihazlarını kutuya dahil ediyor. Uzun yıllardır devam eden bu gelenek, yüksek maliyet ve elektronik atıkların artması sebebiyle devam ettirilemeyecek gibi duruyor.

Yayınlanan rapora göre Samsung, bazı akıllı telefonlar için şarj cihazını kutu içeriğinden hariç tutmanın planlarını yapıyor. Bu planın gerçeğe dönüşmesi durumunda, önümüzdeki yıldan itibaren çıkacak Samsung akıllı telefonlar, şarj cihazı olmadan piyasaya sürülecek. Şirket her yıl binlerce akıllı telefon satıyor. Şirketin şarj cihazlarını bazı akılı telefon serilerinden çıkarması, büyük bir maliyet düşüşüne sebep olacaktır. Bunun da doğrudan akıllı telefon fiyatlarına pozitif bir etki yapacağı düşünülüyor.

Dünyaca ünlü üreticilerin tescilli şarj yuvalarına sahip oldukları zamandan beri uzun bir yol kat edildi. Bir Samsung akıllı telefonda, efsane bir ince uçlu Nokia şarj aletini kullanamazsınız. Ancak günümüzdeki Android üreticilerinin neredeyse tümü, orta bütçeli cihazlarda bile Type-C standardında şarj soketi sunuyor. Rapora göre de kullanıcıların yeni bir akıllı telefon almaları durumunda yeniden bir şarj aletine ihtiyaç duymayacağı düşünülüyor.

Samsung’la birlikte Apple’ın da iPhone 12 serisinden itibaren kutuda şarj aleti sunmayacağı konuşuluyor. Bakalım büyük teknoloji şirketlerinin bu hamlesi, diğer üreticiler üzerindeki fiyat baskısını artıracak mı?

İlginizi çekebilir: Bütün Galaxy Fold 2 Modelleri 5G Desteğiyle Gelebilir