Anasayfa Haber Sony, Epic Games’ten Azınlık Hissesi Aldı

Sony, Epic Games’ten Azınlık Hissesi Aldı

Sony, Epic Games'ten Azınlık Hissesi Aldı

Sony, Epic Games’e azınlık hissesi için 250 milyon dolar yatırım yaptı.

Sony, Epic Games için 250 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını duyurdu. Bu yatırımla birlikte şirket, oyun geliştiricisinin azınlık hissesinin de sahibi oldu. Yatırımın amacının Sony’nin eğlence varlıkları ve teknolojisi ile Epic’in sosyal eğlence platformu ve dijital ekosistemini kapsayan iş birliklerini genişletmek olduğu paylaşılıyor. Tabii ki bu iş birliği uzun vadede hem tüketici hem de içerik oluşturucular için yeni deneyimler üretmiş olacak.

Sony Başkanı ve CEO’su Kenichiro Yoshida, Epic’in grafik gibi alanlarda güçlü teknolojisine dikkat çekiyor. Yoshida, özellikle de Unreal Engine ve diğer inovasyonların şirketi öne çıkardığını, Fortnite’dan daha iyi bir örnek olmadığını da sözlerine ekliyor. Bu yatırımla yalnızca oyunlarda değil, aynı zamanda hızla gelişen dijital eğlence dünyasında tüketicilere ve genel olarak sektöre değer katılacağının ve birlikte başka iş birlikleri keşfedileceğinin de altı çiziliyor.

Epic Games kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney ise iki şirketin oyun, film ve müziğin birleşmesine yol açacak gerçek zamanlı 3 boyutlu sosyal deneyimler vizyonunu paylaştığını vurguluyor.

İki şirketin böyle bir birlikteliğe gidebileceğinin habercisi olaraksa Mayıs ayında PlayStation 5 ilk kez tanıtılırken Unreal Engine 5 gösteriminin de yapılmasını kabul edebiliriz.

Bu arada Epic oyunları PlayStation dışında diğer platformlarda da kalmaya devam edecek. Anlaşmanın da henüz tamamlanmadığını ve ilgili makamlardan onay beklediğini not olarak düşelim.

İlginizi çekebilir: Unreal Engine 5, PlayStation 5 Demosu İle Duyuruldu