Anasayfa Haber Apple, AR Cihazlar İçin Lens Üretimine Başladı

Apple, AR Cihazlar İçin Lens Üretimine Başladı

Apple, AR Cihazlar İçin Lens Üretimine Başladı

Amerikan teknoloji devi Apple, AR cihazlarında kullanılacak lensler için Foxconn ile birlikte çalışarak deneme üretimine başladı.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru, Apple yetkilileri tarafından şirket içi bir toplantının ardından yayınlanan bildiride artırılmış gerçeklik (AR) kulaklıklarının 2022, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin de 2023 yılında piyasa sürülmesinin planlandığı konuşuluyordu. Ortaya çıkan yeni bir rapor da bu bilgileri doğruluyor ve şirketin artırılmış gerçeklik cihazlarında kullanılacak lenslerin deneme üretimine başlandığı söyleniyor.

Rapordaki bilgilere göre şirket, AR lensinin prototiplerini iki ay önce onayladı ve Çin’in güneybatısındaki Chengdu fabrikasında binlerce ünite inşa etmek için Foxconn Technology ile birlikte bir çalışmaya girdi. Ayrıca üretilen bu yarı saydam lenslerin mühendislik doğrulama testi aşamasında olduğu belirtilmiş. Bu aşamada, ürünün tasarımı sabit tutularak, deneme ünitelerinde lenslerin seri üretime hazır olup olmadığı kontrol edilecek.

Ayrıca, lens üretiminde kullanılan materyallerin karmaşıklığı nedeniyle üretimin oldukça zorlayıcı olduğu da raporda belirtilenler arasında. Bu materyaller arasında her biri kabarcıklara, çiziklere ve diğer lekelere karşı hassas olan farklı sentetik malzemelerden oluşan son derece ince katmanlar bulunduğu, bu nedenle de üretim için tozsuz bir alan gerektiği de eklenmiş. Ek olarak, lensin stereoskopik görüntüler sunmak için polarize olduğu ve tipik gözlüklerden biraz daha büyük olduğu da gelen bilgiler arasında. Raporda son olarak, bu gibi nedenlerden dolayı ürünün en az bir ila iki yıl sonrasına kadar seri üretimine başlanamayacağı da yer alıyor.

İlginizi çekebilir: Hala Alınır mı? Apple Magic Keyboard, Magic Mouse 2 ve Magic TrackPad 2