Anasayfa Haber Apple, ARM Tabanlı Konsol Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Apple, ARM Tabanlı Konsol Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Apple ARM Konsol

Kontrolü tamamen ele alarak kendi ARM işlemcilerine geçiş yapmayı hedefleyen Apple, ilerleyen dönemlerde özel bir oyun konsolu ve oyun odaklı Mac planlıyor olabilir.

Apple, WWDC 2020 etkinliği sırasında Intel’den vazgeçerek gelecekteki ürünleri için kendi ARM tabanlı A serisi yongalarına geçeceğini açıklamıştı. Ancak görünen o ki şirketin üzerinde çalıştığı ve açıklanmamış başka projeleri de var. Şirket, bir takım söylentilere bakılırsa kendi ARM tabanlı konsolunda üzerinde çalışıyor.

MauriQHD’den gelen bir tweet, şirketin ARM tabanlı bir konsol üzerinde çalıştığını söylüyor ve bu tweet’in zamanlaması doğru çünkü Apple kendi donanımına geçme planlarını açıkladıktan kısa bir süre sonra yayınlandı. Öte yandan özel ARM işlemcilere geçiş yapacak ilk ürün grubu 13 inç MacBook Pro, ardından MacBook Air ve diğer Mac’ler olacak.

Yeni işlemcilerin ilk olarak mevcut grubunda kullanılması gayet doğal. Ancak şirket daha sonrası için ARM tabanlı bir oyun konsolu planlıyor ve şimdiden üzerinde çalışmaya başlamış olabilir. A12X Bionic destekli Apple TV 6’nın özel bir soğutma çözümü sayesinde oldukça güçlü ve kompakt bir yapıda olacağı söyleniyor. Şirketin ayrıca Apple TV için özel bir oyun denetleyicisi üzerinde çalıştığından bahsediliyor ve böylece mevcut kullanıcılar Apple Arcade hizmetini daha rahat şekilde kullanabilecek. Aynı zamanda bunun bir oyun konsolu için kilometre taşı olduğu da iddialar arasında.

Apple zaten Apple TV için mevcut donanımını kullandığından, ARM tabanlı konsolu tasarlarken çok fazla miktarda zorluk çekmeyecektir. Ancak 2020 Apple TV ve Apple Arcade’in nasıl bir tepki alacağı ve ne derece popüler olacağı da bu süreçte etkili olabilir. Bu bağlamda teknoloji devi konsol geliştirme planını tamamen bırakabilir veya yoluna devam edebilir.

Oyun Odaklı Mac

Öte yandan Apple’ın ‘oyun odaklı’ bir Mac üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Böylesine büyük bir şirketin farklı sektörlere giriş yapması heyecan verici olsa da insanların aklında onlarca soru işareti oluşabilir. Peki siz Apple’ın Microsoft ve Sony’nin konsollarına karşı rakip bir konsol geliştirmesini ister miydiniz?

İlginizi çekebilir: ARM Tabanlı Mac’ler Thunderbolt Desteğiyle Gelecek