Anasayfa Haber Apple, MacBook ile Fiziksel Kamera Kapağı Kullanılması Önermiyor

Apple, MacBook ile Fiziksel Kamera Kapağı Kullanılması Önermiyor

MacBook Fiziksel Kamera Kapağı

MacBook fiziksel kamera kapağı kullanmak dizüstü bilgisayarınızın ekranına zarar verebilir.

Apple tarafından yeni yayınlanan bir destek belgesi ile kullanıcılar MacBook ile fiziksel kamera kapağı kullanılmaması yönünde uyarılıyor. Belgeye göre, üçüncü taraf kamera kapakları MacBook ekranlarına zarar verebiliyor.

Şirket, MacBook ekranı ve klavye arasındaki boşluğun oldukça sıkı toleranslar ile tasarlandığının altını çiziyor. Kamera kapağı ile ekran kapatıldığında ise bunun ekrana zarar verebileceğinin altı çiziliyor. Hatta Apple, dahili kameranın kapak ile kapatılması durumunda ortam ışığı sensörüne müdahale edebileceğini ve parlaklık ya da True Tone sorunlarına neden olabileceğini belirtiyor.

Bu uyarılar ise kullanıcıların Reddit platformunda MacBook’larda kamera kapağı kullandıklarında ekranın hasar gördüğü yönündeki paylaşımları sonrasında gelmiş durumda. Özellikle yeni 16 inç MacBook Pro diğer modellere göre daha ince çerçeveye sahip olduğu için daha hassas olarak karşımıza çıkıyor. Neyse ki bu sorunun AppleCare+ kapsamında olduğu belirtilse de bu hizmeti almamış olanlara tamir desteği verilemeyeceği ya da masrafın çok yüksek çıkacağı da bilgiler arasında.

Apple, dahili kamera kullanımdayken kameranın yanındaki yeşil ışığa bakmalarını öneriyor. Kameranın yeşil ışık açılmadan etkinleştirilemeyecek şekilde tasarlandığı vurgulanıyor. İlla kamerayı kapatmak isteyenlerinse 0.1 milimetrelik kağıt kullanabileceği ifade ediliyor.

İlginizi çekebilir: 2020 Model MacBook’lar USB 2.0 Bağlantı Sorunlarıyla Gündemde