Anasayfa Haber NVIDIA, Belirli RTX 2000 GPU’ların Üretimini Durdurabilir

NVIDIA, Belirli RTX 2000 GPU’ların Üretimini Durdurabilir

RTX 2000 serisi ekran kartlarının üretimi durdurulurken aynı zamanda fiyat artışları da yaşanabilir.

Bildiğiniz üzere Ampere mimarili RTX 3000 serisi bir haylı yaklaştı. Üstelik artan son sızıntılara baktığımızda RTX 3050, 3060, 3070 ve 3080 gibi birçok seriden yonganın varlığını görmüştük. Yeni bir söylenti ise yeşil ekibin mevcut RTX 2000 serisi ekran kartlarının fişini çekmek üzere olduğunu ortaya koydu.

Çin kaynaklı yayıncı kuruluş IThome, NVIDIA’nın GeForce RTX 2070, RTX 2070 SUPER, RTX 2080 SUPER ve RTX 2080 Ti modellerinin üretimini durdurduğunu bildirdi. Bu konu için NVIDIA’ya ulaşıldığında ise şirket, söylentiler ve iddialar hakkında yorum yapmadığını söyledi. Aslına bakarsak NVIDIA’nın yaklaşmakta olan Ampere ekran kartlarına yer açmak için Turing tabanlı modelleri aşamalı olarak rafa kaldırmaları mantıklı. Nitekim piyasada belirli bir miktarda bir stok var ve bunların tükenmesi biraz zaman alabilir.

RTX 2000 GPU'ların Üretimini Durdurabilir

IThome’un bir sonraki iddiası ise tartışmalara yol açacak gibi görünüyor. Yayıncı, NVIDIA’nın ortaklarına bu ayın başında yukarıda bahsedilen Turing ekran kartlarındaki fiyatları artırmasını önerdiğini iddia ediyor. Yonga üreticisinin tavsiyesinin ardındaki sebep ise kripto para madenciliğine artan ilgi ve yarı iletken üreticisi TSMC tarafındaki tedariklerin yetersizliği.

Eğer tüm bu iddiaların doğru olduğunu kabul edersek belirli RTX 20 serisi ekran kartlarının yavaş yavaş piyasadan çekilmeye başladığını görebiliriz. Son dönemde gördüğümüz NVIDIA GPU örnekleri ise yeni GPU’ların yaklaştığına işaret ediyor. Hatta işler yolunda giderse seri üretim muhtemelen Ağustos ayında başlayacak.

Bu arada yonga üreticisinin GeForce RTX 3080 ve RTX 3080 Ti modellerini Eylül ayında tanıtacağı da söyleniyor. Üstelik net bir tarih verilirken duyuru için 17 Eylül tarihi üzerinde duruluyor.

İlginizi çekebilir;