Anasayfa Mobil iOS 14 Beta Nasıl İndirilir? Önemli iOS 14 Özellikleri

iOS 14 Beta Nasıl İndirilir? Önemli iOS 14 Özellikleri

Sizler için hazırladığımız bu videoda Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 14 beta versiyonuna nasıl ulaşacağınızı anlatıyoruz.

iOS 14 Özellikleri Neler?

iOS 14 öncelikle yeni Ana Ekran tasarımı ile kullanıcılara daha fazla kişiselleştirme seçenekleri sunuluyor. Yeni Uygulama Kütüphanesi görünümü tüm uygulamalarınızı organize etmenizde kolaylık sağlıyor. Böylece artık tüm uygulama ikonlarını normal Ana Ekran görünümünde tutmaya da gerek kalmamış oluyor. Yeni liste görünümü ve kullanıma ya da başka seçeneklere göre uygulamaları sıralama da mümkün.

Yeni Araç Takımları ise artık çok daha veri zengini olarak geliyor ve çeşitli şekillerde boyutlandırılabiliyor. Bugün görünümünden erişilebilir olan bu yardımcılar ayrıca Bugün görünümünden sürüklenip Ana Ekran’a da taşınabiliyor. Bu yardımcı araçlara Araç Takımları Galerisi üzerinden ulaşmak ve birden fazla boyutlandırma seçeneği ile kullanmak mümkün.

Resim İçinde Resim modu ise iPad deneyimi ile oldukça yakın. Bir şey izlerken uygulamalar arasında dolaşsanız bile bu pencereyi kaybetmemiş oluyorsunuz. Siri de yeni bir arayüze sahip ve artık tüm ekranı kaplamıyor. Bunun yerine alttan çıkan bir küre olarak kendisini gösteriyor ve yetenekleri de iyileştirilmiş.

Yeni Çeviri uygulaması ise gerçek zamanlı görüşmeler için geliştirilmiş ve tamamen çevrimdışı olarak çalışıyor. Yani gizlilik konusunda Apple güven veriyor. Mikrofon simgesine bastıktan sonra uygulama seçtiğiniz dilde çeviriye başlıyor. Başlangıçta ise 11 dil desteklenecek. Maalesef Türkçe bunlardan birisi değil.

iOS 14 ile gelen yeni App Clip özelliği ise uygulamaların tamamını indirip yüklemeden uygulamalara kolayca erişmenizi mümkün hale getiriyor. NFC etiketleri, Safari, Apple Harita, QR kodlar ve daha fazlası üzerinden App Clip çalıştırmak da mümkün. Ayrıca Apple tasarımı App Clip Code bir kod ve NFC içeren görseller sunacak. Geliştiriciler bunlara optimizasyon yapabilecek.

Son olarak, iOS 14 ile birlikte varsayılan e-posta ve internet tarayıcı uygulamalarınızı da belirleyebileceğiniz belirtelim.

iOS 14 Güncellemesi Alacak iPhone Modelleri

iPhone 12 Serisi
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8 Plus
iPhone 8
iPhone 7 Plus
iPhone 7
iPhone SE 2020
iPhone SE 2016
iPhone 6s Plus
iPhone 6s
iPod Touch (7. nesil)