Anasayfa Haber Windows PC’ler Rekabeti Devam Ettirmek için ARM Yapısına Geçebilir

Windows PC’ler Rekabeti Devam Ettirmek için ARM Yapısına Geçebilir

Windows PC ARM

Eski Mac müdürü, Apple sonrasında Windows PC sistemlerinin de eninde sonunda ARM işlemcilere geçmesi gerektiği yönünde açıklama yaptı.

Apple, Intel işlemciler yerine ARM tabanlı kendi A-serisi işlemcilerini kullanma kararı ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekmişti. Bu geçişle ilgili olarak eski Mac geliştirme müdürü Jean-Louis Gassée önemli açıklamalarda bulundu. Gassée, Windows PC sistemlerin kademeli olarak ARM işlemcilere geçmek zorunda kalacağını söylüyor.

Öncelikle Gassée, ilk A12Z Bionic Geekbench sonuçlarını yorumluyor. Buna göre, geliştiricilerin uygulamalarını test etmesi için sunulan Mac Mini’ye gücünü veren işlemcinin geleceğin Mac sistemlerinde performanstan kayıp vermeden ciddi anlamda düşük TDP sunulacağının kanıtı olduğunun altı çiziliyor.

Duayen isim ayrıca, rekabetin devam edebilmesi için Windows PC’lerin ARM işlemcilere geçmesinin gerekeceğini dile getiriyor. Gassée: “Özellikle, Apple maddi olarak daha iyi dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar sunuyorsa ve Microsoft ARM Surface aygıtlarındaki Windows’u geliştirmeye devam ederse Dell, HP, Asus ve diğerleri ne yapacak? Rekabet etmek için, PC üreticilerinin durumu takip etmesi gerekecek. ARM’ye gidecekler çünkü tüm savunma söylemleri bir yana, Apple ve Microsoft x86 mimarisini gerçekte olduğu gibi hissettirecek: Eski.” diyor.

Apple’ın A-serisi çipsetlere geçmesinin performans ve batarya ömrü olmak üzere iki büyük avantaj sunacağı belirtiliyor. Mevcut A12Z Bionic ile ilgili sorunların da ilk ARM tabanlı Mac öncesinde çözülmesi bekleniyor.

Gassée, Microsoft’un Apple’dan sonra ARM’ye geçiş konusunda bir karar vermesi gerektiğini de belirtiyor. Ya ARM üzerindeki Windows’un unutulması ve modern PC’lerin Apple’a bırakılması ya da ilerlemeleri, uygulama uyumluluğu sorunlarını düzeltmeleri ve Apple’ın yeni Mac’lerine ARM tabanlı bir alternatif sunulması gerektiği vurgulanıyor.

Bakalım, Jean-Louis Gassée’nin açıklamalarının teknoloji dünyasındaki yankıları nasıl olacak?