Anasayfa Haber Samsung 6G İçin 2028 Yılına İşaret Ediyor

Samsung 6G İçin 2028 Yılına İşaret Ediyor

Samsung 6G

Samsung 6G için çalışmalara başlamışken 2028 yılında yeni standardın tamamlanmasını bekliyor.

Henüz birçok ülke 5G ağlara bile geçememişken Samsung 6G için olan beklentilerini açıkladı. Şirketin çoktan bu yeni standart için araştırma yapmaya başlamış durumda olduğunun da ayrıca altını çizelim.

Samsung, 5G ile 20 Gbps tepe veri oranına ulaşılabilirken, 6G ile bunun 1.000 Gbps olabileceğini paylaşıyor. Kullanıcıların deneyimleyebileceği veri oranı olaraksa 1 Gbps tahmin ediliyor. Şirket, kullanıcıların yaşayabileceği gecikmenin ise 10 milisaniyenin altına düşünebileceğini, yayın gecikmesinin ise 100 mikrosaniyeden düşük olabileceğini söylüyor. Bu değerler uzaktan ameliyat, acil müdahale ve daha fazlası gibi uzaktan operasyonları çok daha güvenilir ve daha az karmaşık hale getirebilecek düzeyde.

Tabii ki 6G, içerik tüketimine de yeni çözünürlükler getirecek. Artırılmış gerçekliği bir 8K ekrana aktarmak mevcut durumda 55.3 Mbps gerektiriyor. Düzgün bir deneyim içinse 0.44 Gbps bant genişliği gerekiyor. 6G ise 16K artırılmış gerçeklik akışının temellerini güçlendirmeye yardımcı olacak.

Samsung, 6G için ITU-R‘nin 2021’de 6G vizyonunu tanımlamak üzere çalışmalara başlamasını bekliyor. Her yeni nesil için teknik standartların gelişimini hızlandırma eğilimi göz önünde bulundurulduğunda ise 6G standardının tamamlanmasının ve en erken ticarileştirmenin 2028 gibi erken bir tarihte gerçekleşmesi bekleniyor. Ciddi ticarileşmenin ise 2030 civarında gerçekleşmesi düşünülüyor.