Anasayfa Haber Samsung, LG’den LCD Panel Tedarik Edebilir

Samsung, LG’den LCD Panel Tedarik Edebilir

Samsung, LG'den LCD Panel Tedarik Edebilir

Tedarikçilerinden yeteri kadar LCD panel alamayan Samsung Display, yönünü LG’ye çevirebilir.

Samsung Display, LCD panel üretimini tamamen durdurma kararı aldıktan sonra, LCD ihtiyacını gidermek için arayışa girmişti. Japon panel üreticisi Sharp ile anlaşan firma, hem Sharp’ın kötü gidişatını bir nebze düzeltmiş hem de kendi LCD panel ihtiyacını karşılamaya başlamıştı. Ancak Japon merkezli panel üreticisi olan Sharp, Samsung’un LCD panel ihtiyacını karşılayamayacak kadar düşük üretim kapasitesine sahip.

Yeni tedarikçi arayışlarını sürdüren Samsung, Güney Kore’de ortaya çıkan bir rapora göre uygun fiyatlı televizyonlarındaki LCD panel ihtiyacını LG Display ile giderecek. Rapordaki bilgiler, her iki şirketin anlaşma sürecinde olduğunu ve yakın gelecekte bu anlaşmanın meyvelerini vereceğini belirtiyor. Ayrıca LG Display ve Samsung Display arasında yapılacak anlaşmanın yaklaşık 830 milyon dolar ile 1.66 milyar dolar hacminde olabileceği düşünülüyor.

Endüstri uzmanlarının Samsung Display için beklentisi, Çin merkezli China Star Optoelectronics ve BOE firmaları yönündeydi. Beklenenin aksine vatandaşı LG ile anlaşması beklenen firma, Çin’in Guangzhou şehrinde bulunan LG Display fabrikasından LCD panel teslim almaya başlayacak.

OLED ve IPS panel tiplerinin yaygınlaştığı ve üretim maliyetlerinin AR-GE çalışmaları ile düşürüldüğü bu dönemde, LCD panellere olan talebin ne kadar daha devam edeceği ise belirsiz.

Son olarak, LG ile Samsung arasında anlaşma sağlanması durumunda, bunun bir ilk olmayacağını da belirtelim. Samsung Display daha önce 65 ve 75 inç LCD televizyonları için LG’den LCD panel tedarik etmişti.