Anasayfa Haber RTX 2080 Ti, 1080p’de Watch Dogs: Legion ile Baş Edemedi

RTX 2080 Ti, 1080p’de Watch Dogs: Legion ile Baş Edemedi

Watch Dogs: Legion

Ray Tracing de dahil olmak üzere tüm ayarların ultraya alındığı Watch Dogs: Legion, RTX 2080 Ti içeren bilgisayarda bile 60 FPS’ye ulaşamıyor.

Yapılan ertelemenin ardından Ubisoft Forward etkinliğiyle birlikte Watch Dogs: Legion’ın çıkış tarihi nihayet duyuruldu. Digital Foundry ise bu etkinliğin düzenlendiği aynı gün oyunun erken bir önizleme videosunu yayınladı. Oyun 1080p çözünürlükte yüksek ayarlarda çalışıyordu ve RTX özelliği açık haldeydi.

Durum bu haldeyken, mevcut bulunan en güçlü ekran kartı olan GeForce RTX 2080 Ti dahi 60 FPS’de tutunamıyor. Oyun varsayılan olarak 30 FPS ile sınırlıydı. Daha sonra sınırlayıcı 60 FPS’ye yükseltildi ancak kare hızları neredeyse hiç bu seviyeye ulaşamadı. Öte yandan dikkate değer FPS düşüşleri yaşandı.

Ancak burada küçük bir nüans var. Gösterimi yapılan oyun, duyuru öncesi bir derleme niteliğinde. Bu nedenle Watch Dogs: Legion’ın resmi çıkışından önce kare hızlarının artacağı birçok optimizasyon yapılması bekleniyor. Öte yandan Digital Foundry, DLSS 2.0‘ı da hiç test etme şansı bulamadı.

Watch Dogs Legion son duyuruya göre 29 Ekim’de çıkış yapacak. Son sürüm ise kesinlikle daha performanslı olacak ve DLS 2.0 desteğini de yanına alacak. RTX 2080 Ti gibi bir canavarın dahi bu şekilde zorlanması oyunu bekleyenlerin gözünü korkutmuş olabilir. Öyle ki oyunun resmi çıkışını beklememiz ve bazı testlere göz atmamız daha faydalı olacak.