Anasayfa Haber İlk ARM Tabanlı MacBook Pro 12 Çekirdekli Olabilir

İlk ARM Tabanlı MacBook Pro 12 Çekirdekli Olabilir

İlk ARM işlemcili 13 inç MacBook Pro’nun 2020 yılının sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yeni MacBook Pro 12 çekirdekli bir yongaya sahip olabilir.

Apple Silicon ilk olarak bu yıl düzenlenen WWDC 2020 etkinliğinde dile getirildi. ARM mimarisini temel alan yeni işlemciler, ilk olarak yılın son aylarında çıkış yapması beklenen Mac’lerde yerini alacak. Ayrıca Apple Silicon’dan güç alan tüm bilgisayarların Thunderbolt desteğiyle geleceğini biliyoruz.

Yeni gelen ipuçlarına baktığımızda ise ilk Apple Silicon’un 12 çekirdekli bir tasarıma sahip olacağı söyleniyor. Ancak Apple’ın özel A serisi yonga setleri performans ve verimlilik çekirdeklerine ayrıldığından, bu ARM SoC yapılandırmasının nasıl olacağını tam olarak bilmiyoruz. Bunun yanında, daha önceki bir raporda 12 çekirdekli yonga setinde sekiz güçlü çekirdek ve dört düşük güçlü verimlilik çekirdeği yer alacağı belirtildi.

Büyük ihtimal göreceğimiz ilk ürün 13 inç MacBook Pro olacak ve üretimin 4. çeyrekte başlaması bekleniyor. Yani muhtemelen 2020 yılının sonunda yeni Mac’leri görme fırsatımız olacak. Şirketin A serisi yongaları iPad’lerde iyi işler çıkarıyor olsa da MacBook’larda nasıl bir performans göstereceği herkes tarafından merak ediliyor.

ARM tabanlı Mac mini’de çalışan A12Z Bionic’i ele alalım. Apple’ın performans kaybına neden olan arayüzü Rosetta 2 üzerinden uygulamaları çalıştıran yonga seti dahi, Surface Pro X’te çalışan ARM tabanlı SoC’i geride bırakıyor. Dahası A12Z Bionic’in entegre GPU’su, OpenCL testlerinde Ryzen 5 4500U ve Core i7-1065G7 modellerinde yer alan entegre GPU’nun önüne geçmeyi başarıyor.

Son olarak yeni nesil Apple SoC’lerin geçmişte kullanılan Intel ürünlere göre daha iyi pil ömrü sunması bekleniyor. Tüm bu haberler Mac kullanıcılarını heyecanlandırıyor olsa da henüz resmi bilgilerin kısıtlı olduğunu hatırlatalım.