Anasayfa Haber Microsoft Edge 84 Güncellemesi Yayınlandı

Microsoft Edge 84 Güncellemesi Yayınlandı

Microsoft Edge

Büyük Edge 83 güncellemesinden yaklaşık iki ay sonra yeni 84 güncellemesi kademeli olarak kullanıma açılıyor.

Microsoft, Edge web tarayıcısının yeni sürümünü herkes için kullanıma sunmaya başladı. Yeni Edge 84, uzantı senkronizasyonu ve otomatik profil geçişi gibi yenilikler getiren Edge 83’ten yaklaşık iki ay sonra geliyor.

Yeni güncelleme ile birlikte bazı ilke güncellemeleri, koleksiyon geliştirmeleri, ek Microsoft Edge API desteği ve PDF geliştirmeleri yapıldı. Microsoft, yazılım güncelleştirmelerinde olduğu gibi Edge 84’ü de aşamalı olarak indirmeye sunuyor. Böylece olası sorunların önüne geçilmek isteniyor.

İşte yapılan önemli yenilikler:

  • Koleksiyon iyileştirmeleri: Koleksiyondaki bir öğeye not veya yorum eklemenizi sağlayan yeni bir işlev eklendi. Ayrıca notlar birlikte gruplandırılırken koleksiyondaki öğeleri sıralasanız bile bir öğeye bağlı kalıyor. Koleksiyonlardaki notların arka plan rengi de değiştirilebilecek. Son olarak bazı önemli performans geliştirmeleri yapıldı.
  • PDF iyileştirmeleri: Artık Sesli Okuma’yı PDF dosyalarıyla kullanabilirsiniz. Ek olarak PDF’de yapılan bir düzenlemenin bir kopyasını kaydetmek yerine orijinal dosyaya kaydedebilirsiniz.
  • Immersive Reader geliştirmeleri: Immersive Reader artık dil çeviri özelliklerini destekliyor.
  • Tam ekran modunda tam fare desteği: Artık tam ekran modundan çıkmak zorunda kalmadan sekmelere, adres çubuğuna ve diğer öğelere erişmek için farenizi kullanabilirsiniz.
  • Çevrimiçi satın alma: Kaydedilmiş banka kartlarına veya kredi kartlarına özel takma adlar eklemek mümkün. Banka veya kredi kartlarınızın takma adı, bir ödeme yöntemi seçmek için otomatik doldurmayı kullanırken doğru kartı seçmenizi sağlıyor.
  • Ek Microsoft Edge API desteği: Microsoft Edge artık Storage Access ve Native File System API’larına erişebiliyor.