Anasayfa Haber TSMC, Artık Huawei İçin Yonga Üretmeyecek

TSMC, Artık Huawei İçin Yonga Üretmeyecek

TSMC Huawei

ABD baskıları sonrası düzenlemelere uyum sağlayan TSMC, Huawei ile yollarını ayırıyor.

ABD’de yapılan yeni düzenlemeler, Amerikan teknolojisini veya araçlarını kullanan ABD dışındaki şirketlerin, Huawei’ye satış yapmadan önce lisans başvurusu yapması gerektiğini gösteriyor. TSMC Başkanı Mark Liu ise TSMC’nin Çinli teknoloji deviyle iş yapmaya devam etmek için lisans başvurusunda bulunup bulunmayacakları konusunda yorum yapmamıştı.

Asian Nikkei Review’den gelen bir rapora göre TSMC, 15 Mayıs’tan itibaren Huawei’den sipariş almayı durdurdu. Tayvanlı silikon üreticisi ABD düzenlemelerine uymaya karar vermiş görünüyor ve 14 Eylül’den sonra artık Huawei’ye resmen wafer göndermeyecek.

Yarı iletken devi, Huawei hamlesi ve devam eden COVID-19 salgına rağmen geleceği konusunda iyimser. Huawei müşterilerin arasından çıktığı takdirde birçok üretim kapasitesi boşta kalacak. Liu herhangi bir isimden bahsetmedi ancak TSMC’nin geride kalan boşluğu doldurmak için diğer müşterileriyle yakın işbirliği içinde çalıştığını doğruladı.

TSMC Huawei

Apple ise tüm bu süreçten en iyi şekilde yararlanabilir. ABD’li şirket zaten TSMC’nin en büyük müşterilerinden biri ve iPhone’lar için mobil yongalar üretiyor. Bununla birlikte yeni gelen bilgilere göre Apple, özel ARM tabanlı Apple Silicon’u üretmek için TSMC ile anlaşacak.

KLA Corporation, Lam Research ve Applied Materials gibi birçok Amerikan şirketi, araç ve ekipmanlarını çok sayıda üretim tesisine gönderiyor. Buna istinaden Huawei’nin rahatlıkla silikon tedarik etmesi oldukça zor olacak. Şirket ilk anlaşmasını Çin’li SMIC ile yaptı ancak bu siparişler 14nm içindi.

En büyük yarı iletken üretim dökümhanelerinden biri olan TSMC ise Apple’ın yanında AMD, Broadcom, NVIDIA ve Qualcomm gibi farklı müşterilere sahip.