Anasayfa Haber Twitter’a Düzenlenen Siber Saldırıdan 130 Hesap Etkilendi

Twitter’a Düzenlenen Siber Saldırıdan 130 Hesap Etkilendi

twitter siber saldırı

130 önemli ismin hedeflendiği Twitter saldırısında korsanların elde ettiği miktarın 121.000 dolar olduğu söyleniyor.

Twitter, yakın zaman önce yaşanan Bitcoin dolandırıcılığı nedeniyle çalkantılı günler geçiriyor. Şirket, çok sayıda kitleye hitap eden hesapların kontrolünü ele geçiren bir siber saldırıda yaklaşık 130 kişinin hedeflendiğini söyledi.

Blockchain analiz firması Elliptic’e göre bilgisayar korsanları, 400’den fazla ödemeden üç ayrı bitcoin adresine 121.000 dolar geçirdi. Eliptic, bu ödemelerin yaklaşık yarısının ABD merkezli kripto para borsalarından yapıldığını da ekledi.

Çarşamba günü gerçekleşen saldırı, iş dünyasında ve siyasette öne çıkan birçok şahsiyetin hesaplarını tehlikeye attı. Tesla CEO’su Elon Musk, Amazon patronu Jeff Bezos, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ABD başkan adayı Joe Biden ve eski başkan Barack Obama’nın yanı sıra Apple ve Uber’in kurumsal hesapları da bu siber saldırıdan etkilendi. Bu hesaplardan insanları bitcoin göndermeye ikna etmeye çalışan tweet’ler paylaşıldı ve karşılığında iki katını geri gönderme sözü verildi.

twitter siber saldırı

Twitter, saldırının çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştiğini ve “eşgüdümlü bir sosyal mühendislik saldırısı” olduğuna inandıklarını söyledi. Facebook’un eski güvenlik sorumlusu Alex Stamos ise “Hemen hemen her şirket için en büyük risk alanı içeriden gelen tehditlerdir. İşinizi yürütmek için çalışanlara binlerce veri ve erişim izni sağlamanız gerekir.” dedi.

Bilgisayar korsanlarının güvenliği ihlal ettikleri profiller üzerinde ne kadar kontrol sahibi oldukları henüz açık değil. Ancak Twitter, saldırganların kullanıcıların şifrelerine eriştiğine dair bir kanıt olmadığını ekliyor. FBI ise saldırı hakkında soruşturma yürütüyor.