Anasayfa Haber Android İçin Gmail İle Meet Entegrasyonu Geldi

Android İçin Gmail İle Meet Entegrasyonu Geldi

Android Gmail Meet

iOS platformunun ardından Android kullanıcıları için de Google ile Meet entegrasyonu sunulmaya başladı.

Google, Haziran ayında Meet konferans servisini iOS ve Android için Gmail uygulamasına entegre edeceklerini duyurmuştu. Bu entegrasyon ilk olarak geçtiğimiz hafta iOS kullanıcıları için sunulmaya başladı. Şimdi ise sıra Android’te.

Bu entegrasyon sayesinde kullanıcılar Gmail Android uygulamasından kolayca görüntülü görüşmelere katılabilecek. Yeni eklenen Meet sekmesi ise planları kontrol etmek, toplantıya katılmak, yeni toplantı yaratmak ve daha fazlası için kullanılabilecek. Ek olarak, bir toplantı için paylaşılmış kodlar da burada kullanılabilecek. Sekmenin varsayılan olarak sunulacağını ancak ayarlardan kaldırılabileceğini de belirtelim.

Bu entegrasyon, şirketin Gmail’i iletişim için merkezileştirme planlarının bir parçası. Hatta Google, kurumsal kullanıcıları için Gmail uygulamasının tasarımını değiştirmeye hazırlanıyor. Bu sayede G Suite kullanıcıları uygulamada Chat ve Rooms entegrasyonu gibi daha fazla özelliğe erişebilecek.

Entegrasyon G Suite ve diğer kullanıcılara sunulmaya başlamış olsa da sürecin tüm kullanıcılar için tamamlanmasının 15 günü bulabileceği belirtiliyor. Yani özelliği henüz göremiyorsanız bir süre daha sabretmeniz gerekiyor. Google’ın Meet servisini herkes için 30 Eylül tarihine kadar ücretsiz hale getirdiğini de hatırlatalım.