Anasayfa Haber Twitter, Gryphon Kod Adı İle Abonelik Platformu Geliştiriyor

Twitter, Gryphon Kod Adı İle Abonelik Platformu Geliştiriyor

Twitter Gryphon

Twitter, kendisine reklamlar hariç ek gelir kaynağı oluşturacak Gryphon adlı bir abonelik platformu üzerinde çalışıyor.

Twitter bundan 3 yıl önce sosyal medya uygulaması TweetDeck için abonelik sunmayı düşünmüştü. Bu hizmet ile aylık ücret karşılığı müşterilere haber uyarıları ve analizler sunulması planlanmıştı ancak bu plan gerçekleşmedi. Şimdi ise şirketin Gryphon kod adı ile başka bir abonelik platformuna odaklandığı ortaya çıktı.

Şirketin kariyer portalında yayınladığı bir iş ilanında platform için oluşturduğu ekibe yazılım mühendisi aradığı görülüyor. İlanda, ekibin gelecekte diğer ekipler tarafından tekrar kullanılabilecek bir abonelik platformu geliştirdiği ortaya konuyor. Ayrıca ekip, Twitter.com ekipleriyle çalışan web mühendislerinden oluşuyor. Mühendisin Gryphon’un ödeme ve abonelik istemcisi işlerinden sorumlu olacağını da belirtelim.

Gryphon için oluşturulacak ekip Londra, San Francisco, Boston ve New York gibi farklı şehirlere dağılacak. Abonelik modeli ile Twitter’ın reklamların ötesinde, farklı bir gelir kaynağı yaratmak istediği açık. Bununla birlikte, mikro blog sitesinin abonelik platformunu nasıl uygulamayı planladığı ve hangi hizmetleri sunacağı henüz bilinmiyor.