Anasayfa Haber Android 11 İçin En Az 2 GB RAM Gerekecek

Android 11 İçin En Az 2 GB RAM Gerekecek

Android 11 2 GB RAM

Android 11 Go Edition ile gelecek akıllı telefonların en az 2 GB RAM sunması zorunlu olacak.

Sızan bir konfigürasyon kılavuzuna göre, Android 11 Go Edition işletim sistemi yeni gereksinimlere sahip. Google bundan böyle Android akıllı telefonlar için en az 2 GB RAM donanımını zorunlu kılacak gibi gözüküyor.

Gereksinimler arasında en temel olanı ise, Google Mobil Servisleri ile standart bir Android konfigürasyonu çalıştıracak herhangi bir telefonun 2 GB’dan fazla RAM’e sahip olması zorunluluğu. Normalde Google Play‘in ön yüklü gelmesi için herhangi bir telefonun 512 MB’dan fazla RAM’e sahip olması gerekiyordu. Bu yeni gereksinim ise çıtanın yıllar içinde ilk kez daha yükseğe çıktığı anlamına geliyor.

Android Go bu giriş seviyesindeki telefonlar için her zaman tavsiye edilirken, Google bunu hiçbir zaman zorunlu kılmamıştı. Bundan böyleyse OEM’lerin Google Mobil Servisleri’ni kullanarak düşük bellekli telefonlar için Android Go kullanmasını zorunlu oluyor. Tabii ki, bu Android Go telefonlarının profilini daha kullanışlı ve daha güvenilir cihazlar haline getirebilir ancak fiyat artışlarıyla da karşılaşabiliriz.

Yeni kararın 2020 dördüncü çeyrekte çıkış yapacak Android 11 ve Android 10 telefonlar için geçerli olduğunun da altını çizelim.