Anasayfa Haber Xbox Series X İçin 1 TB Depolama Genişletme Kartı Resmi Sitede Göründü

Xbox Series X İçin 1 TB Depolama Genişletme Kartı Resmi Sitede Göründü

xbox series x depolama genişletme

PCIe 4.0 standardını temel alan yeni Xbox Series X genişletme kartı, konsola ek olarak 1 TB depolama kapasitesi kazandıracak.

Yakında satışa çıkacak olan Xbox Series X‘i merak ediyorsanız, yeni SSD tabanlı depolama çözümünden de haberdarsınızdır. Yeni konsolda depolamanın yetersiz kaldığı durumlarda devreye girecek olan ek bir genişletme seçeneği sunulmuştu. Şimdi ise ‘Xbox Series X için depolama genişletme kartı’ olarak adlandırılan bu çözümün resmi web sayfası yayına girdi.

Seagate tarafından geliştirilen yeni genişleme kartı, konsolun arkasına takılacak ve Xbox’a 1 TB depolama alanı ekleyecek. Ayrıca ultra yüksek aktarım hızları için doğrudan PCI-Express sistemiyle iletişimde olacak. Ürün PCIe 4.0 teknolojisine dayanıyor ve teorik olarak dahili SSD’nin sıralı iş yüklerinde ulaştığı 2.4 GB/s hızlarına ayak uydurabiliyor.

Seagate’in Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Fochtman’ın ürün ile ilgili açıklamaları şu şekilde;

“Seagate, yeni nesil oyunların vazgeçilmez bir parçası olmaktan heyecan duyuyor. Performansa getirilen yeni standart sayesinde, oyunlar her zamankinden daha dinamik, görsel olarak daha çarpıcı ve daha sürükleyici olacak. Seagate’in Xbox Series X Depolama Genişletme Kartı teknolojisi, konsolun dahili SSD’sinin sağladığı deneyimi çoğaltarak en yüksek hızlarda ek oyun depolama alanı sunar. Xbox ile güçlerimizi birleştirmekten gurur duyuyor ve oyuncuların yüksek kaliteli oyun deneyiminin keyfini bir an önce çıkarmalarını istiyoruz.”

En çok merak edilen konulardan olan ürün fiyatı hakkında henüz hiçbir bilgiye sahip değiliz. Ancak günümüzde PC’ler için kullanılan standart NVMe sürücüleri ile karşılaştırıldığında çok daha yüksek bir fiyata sahip olmasını bekliyoruz.