Anasayfa Haber iPhone 12 Daha İyi Otomatik Odaklama İle Gelecek

iPhone 12 Daha İyi Otomatik Odaklama İle Gelecek

iPhone 12 Otomatik Odaklanma

iPhone 12 otomatik odaklama özelliği konusunda daha yetenekli olacak gibi gözüküyor.

Apple tarafından bu yıl tanıtılacak iPhone 12 modellerinde önemli tasarım değişikliklerinin sunulması bekleniyor. Hatta şimdiden gelecek yılın modelleri için de söylentiler başlamış durumda. Analist Ming-Chi Kuo ise Apple’ın Semco ve Sunny Optical adlı iki yeni kamera lensi tedarikçisiyle daha anlaştığını söylüyor. Bunun da iPhone 12 için daha iyi otomatik odaklama ve 2022 modellerinin ise periskop kamera ile gelebileceği anlamına geldiği ileri sürülüyor.

Bu yıl görünüşe göre Apple mevcut yay tabanlı tasarım yerine Semco kaynaklı kamera için yeni bir top tabanlı ses bobini motoru kullanacak. Yeni motor, daha iyi otomatik odaklama performansı sağlamak konusunda yardımcı olacak.

Kuo, Apple’ın Semco’dan 2022 iPhone modellerinde kullanılacak periskop kameraları tedarik edeceğini tahmin ediyor. Periskop kameralar hala biraz nadir. Öte yandan bunları Huawei P serisi amiral gemileri, Samsung Galaxy S20 Ultra ve birkaç cihazda daha görmek mümkün. Bu kameralar, tipik telefoto kameralara kıyasla büyük ölçüde gelişmiş yakınlaştırma özellikleri sunabiliyor. Teleskop kamera, telefonun içindeki dikey alandan yararlanıyor ve daha fazla optik yakınlaştırma sunuyor.