Anasayfa Haber Altın Kaplama PlayStation 5 Ön Siparişe Açıldı

Altın Kaplama PlayStation 5 Ön Siparişe Açıldı

24 ayar altın kaplama PlayStation 5

24 ayar altın ile kaplanan lüks PlayStation 5, astronomik fiyattan ön siparişe açıldı.

Bu yılın sonuna doğru piyasaya sunulacak olan PlayStation 5’in fiyatı şimdiden birçok oyunsever tarafından merak edilen detaylardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Birçok oyuncu PlayStation 5’in açıklanacak olan fiyatını merakla beklerken bugün ise Truly Exquisite adlı şirket PS5’in altın kaplama versiyonunu ön siparişe çıkardı. Peki, 24 ayar altın kaplama PlayStation 5 fiyatı ne kadar? Gelin şık tasarımı ve astronomik fiyat etiketiyle ön plana çıkan konsolun detaylarına yakından göz atalım.

Şimdilik, Sony cephesinden söz konusu konsolun fiyatı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak 500 dolardan satışa sunulması beklenen konsolun ülkemizde ise 7000 TL seviyesinden satılması bekleniyor. Özellikle ülkemizde oyunseverler PS5’in olası fiyatı üzerinde tartışmalara devam ederken Truly Exquisite şirketi, 24 ayar altın kaplama PlayStation 5 modelini 10.690 dolardan ön siparişe sundu. Toplamda 100 adet üretileceği açıklanan bu özel modelin ise ülkemizdeki dolar kuruna göre yaklaşık 73.200 TL gibi bir fiyattan satışa sunulacağına da şahit olmaktayız.

Firma tarafından paylaşılan görselleri incelediğimizde söz konusu altın kaplama konsolun haricinde, PS5 ile beraber gelecek olan kablosuz kulaklığın ve DualSense kontrolcüsünün de tamamen altın kaplama olarak geleceğini de gözlemlemekteyiz. Bahsi geçen konsolun ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak paylaşılan raporlara göre halihazırda ön siparişe sunulan modelin PS5’in piyasaya sunulmasının hemen ardından satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

https://youtu.be/cy7pco9BAVQ

PlayStation 5 Özellikleri İle Neler Sunuyor?

  • CPU: 8x Zen 2 Çekirdeği @ SMT ile 3.5 GHz  (değişken frekanslar)
  • GPU: 10.28 TFLOPs, 36 İşlem Birimi @ 2.23 GHz (değişken frekanslar)
  • GPU Mimarisi: Özelleştirilmiş rDNA 2
  • Bellek/Arayüz: 16 GB GDDR6/256-bit
  • Bellek Bant Genişliği: 448 GB/s
  • Dahili Depolama: Özel 825 GB SSD
  • Genişletilebilir Depolama: NVMe SSD Slot
  • Harici Depolama: USB HDD Desteği
  • Optik Sürücü: 4K UHD Blu-ray Sürücü