Anasayfa Haber AMD Hisse Fiyatları 15 Yılın Ardından Intel’in Önüne Geçti

AMD Hisse Fiyatları 15 Yılın Ardından Intel’in Önüne Geçti

amd hisse senedi fiyatı

AMD’nin donanım pazarında yaptığı doğru hamleler, şirketin hisse fiyatlarına da olumlu yansıyor.

Intel’in hisse senetlerine yatırım yapan kullanıcılar, şüphesiz önemli büyüme rakamlarına tanık olmuştur. Ancak AMD son zamanlarda iyiye giderken hisse senedi fiyatı 2006 yılından bu yana ilk kez Intel’in hisse fiyatını aştı.

Sürekli olarak değişkenlik gösterse de AMD hisse fiyatı 61.79 dolar değerlerini gördü ve 61.57 dolar olan Intel hisselerini geçmeyi başardı. Her zaman olduğu gibi hisse senedi fiyatının şirketin tam değerini yansıtmadığını bir kez daha hatırlatalım. Bunun için hisse senedi fiyatını hisse sayısı ile çarpmamız gerekiyor. Nihayetinde AMD’nin piyasa değeri 72.43 milyar dolar iken Intel, 260.79 milyar dolar ile çok daha değerli bir şirket.

Ryzen 3 3100 ve Core i3-10100

AMD’nin geçmişi de göz önüne alındığında, şu anda yatırımcılar tarafından ilgi gördüğünü söylemek mümkün. Bunun ana sebebi ise AMD’nin son dönemde yaptığı doğru şeyler ve kullanıcılar tarafından olumlu tepkiler alması. Öte yandan şirketin CEO’su Lisa Su başarılı bir yönetici ve AMD büyümeye devam ediyor.

Kırmızı takımın şu anda en önemli silahlarından biri de 2017’de piyasaya sürülen, o zamandan beri Zen+ ve Zen 2 gibi yenilemeler alan Zen mimarisi. Bu işlemciler 7nm üretim süreciyle birlikte pazara hakim ve Intel hala 10nm üretiminde sorunlar yaşamaya devam ediyor.

Öte yandan Zen mimarisinin bir sonraki yenilemesi olan Zen 3 işlemcileri yakında piyasada göreceğiz. Şirketin RDNA 2 mimarisiyle birlikte GPU tarafında yapacağı atılımları ise merakla bekliyoruz.